Arti2 Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Witam. Jestem na kupnie magazynków, a dokładnie tych http://gunfire.pl/product-pol-1152189726-Low-Cap-FULL-METAL-magazine-for-the-M16-M4-replicas.html Czy BOYI robi dobre magazynki. Nie miałem z nimi do czynienia. Chociaż opinie na stronie są dobre to jeszcze do mnie nie przemawia. Plusem jest, że są FULL METAL. Ktoś się wypowie ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Nie, boyi nie robi dobrych magazynków. Robi mocno przeciętne. Dobre magazynki robi Classic Army. Plusem magów boyi jest cena - za 4 magi od boyi można kupić 1 mag od CA. Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 (edited) Nie, boyi nie robi dobrych magazynków. Robi mocno przeciętne. Dobre magazynki robi Classic Army. Plusem magów boyi jest cena - za 4 magi od boyi można kupić 1 mag od CA. Classic army robi dobre? raz spadnie na ziemię i połamany w [******] Edited October 10, 2013 by wiciok Wyrażaj się! Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Nie, boyi nie robi dobrych magazynków. Robi mocno przeciętne. Te słynne tanie low-capy Boyi słyną z tego, że podają wyśmienicie, o czym i ja miałem okazję się przekonać. Hi-capom też nie mam nic do zarzucenia Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Mrpiotras, dziwne ale ja mam z boyami i CA dokładnie odwrotnie, jeden upadek na beton i w boyach kaseta sama wypada ze skorupy. Owszem podają dobrze, ale nawet w fabrycznie nowym magu kaseta względem skorupy ma luzy. Na moim przykładzie. Z magów CA kupionych x lat temu mam nadal wszystkie w stanie uzytkowym. Z boyów kupionych rok temu z 8 zostały mi 3. Użytkowane bez litości tak jedne jak i drugie. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Miałem 5 magów boja, 2 hi i 3 midy. Wszystkie dzialały bez zacinek. Wykonanie może nie najlepsze, ale spełniały swoja rolę w 100%. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 (edited) Mrpiotras, dziwne ale ja mam z boyami i CA dokładnie odwrotnie, jeden upadek na beton i w boyach kaseta sama wypada ze skorupy. Owszem podają dobrze, ale nawet w fabrycznie nowym magu kaseta względem skorupy ma luzy. To akurat jest prawda, standardowy problem tych magów. Dlatego trzeba tę skorupę jakoś 'zamocować', bo nawet podczas wyjmowania magów z gniazda lubi wyskoczyć Kwestia gustu, dla jednego wystarczy, by magazynek podawał, by nazwać go dobrym, kto inny uzna wypadanie ze skorupy uzna za ogromny mankament Edited October 10, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Oprócz tego, że skorupa wypada, to jeszcze zdarzają się egzemplarze z przekręconymi wkrętami, które w ogóle nie trzymają wkładu do kupy. Izolda pomoże, ale niesmak zostaje. No ale cena robi swoje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts