Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ilee ładowac ?

Recommended Posts

Pojemność baterii x 1,4 / natężenie ładowarki = Czas ładowania

Na ładowarce znaleźć oznaczenie:

np. OUTPUT: 7,2V 200MA 1,4VA

gdzie 200MAh to natężenie ładowarki

Oznaczenie na baterii

np. 600mHa 8,4V

gdzie ]600mHa to pojemność baterii

Czyli w tym przypadku 600 x 1,4 / 200 = 4,2h

Czyli czas ładowania to 4h 12 minut

Wzięte z http://www.blackwate...chniczne-7.html

Edited by Said

Kolegi wyżej nie słuchaj bo gada jak potłuczony. Ściągnij sobie program ASG Calc - on Ci obliczy ile ładować od zera czyli od wyładowanej baterii.

Edytuj: Kolega wyżej zmienił swój post po tym jak dodałem swój. Teraz można już go słuchać (jeśli chodzi o wynik obliczeń bo terminologia i jednostki kuleją, chociaż jak jednostki kuleją to i wynik też się matematycznie nie zgadza, ale w to nie wchodźmy).

Edited by MarekMac

Kolego drogi, zmieniłem swój post zaraz po tym jak go umiesciłem. Wzór jest ten sam, ale łatwijszy do zrozumienia.

Nie pieprz mi za przeproszeniem, że zmieniłem go po Twoim bo zerkając na godzinę dodania posta wszystko sie wyjaśnia.

ps. Ten naród robi sie tak leniwy, że potrzeba programu żeby obliczyc tak prostą rzecz? Boże, widzisz i za pewne się śmiejesz.

ps2. wzór jest wzięty ze strony, ja go nie opracowywałem.

Wycieczki osobiste proszę kontynuować na PW. Tyczy się to obu Panów. Buniek92

Edited by Buniek92

Gniotek (przepraszam nie mam czasu bawić się w te duże literki) najlepszym rozwiązaniem będzie kupić ładowarkę mikroprocesorową (Imaxa natenprzykład). Ładowarka sama zadba o właściwe ładowanie pakietu za co odwdzięczy się on porządną pracą. Ładowanie pakietu załączoną do zestawu ładowarką to najprostsza metoda na jego skatowanie.

Gniotek (przepraszam nie mam czasu bawić się w te duże literki) najlepszym rozwiązaniem będzie kupić ładowarkę mikroprocesorową (Imaxa natenprzykład). Ładowarka sama zadba o właściwe ładowanie pakietu za co odwdzięczy się on porządną pracą. Ładowanie pakietu załączoną do zestawu ładowarką to najprostsza metoda na jego skatowanie.

Dokładnie, nic dodać nic ująć...