Medi Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 Tu raczej o rolety niźli o żaluzje chodziło :wink: Link to post Share on other sites
sqit Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 z tym to gorzej bedzie :? Dziś byłem w trzech 'metalowych' sklepach i w dużym centrum budowlanym, lecz nigdzie nie mają rur :cry: jeden gość kazał iść mi do warsztatu gdzie naprawiają lodówki :lol: - rzeczywiście w lodówkach są tam z tyłu rurki którymi sobie chyba freon wędruje :lol: Jutro przejde sie na złomowisko, na pewno coś bedą mieli 8) ciekawe tylko czy to bedzie 6mm ;/ Link to post Share on other sites
Westie Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 To ja zapytam, że tak się niefortunnie wyrażę, z grubej rury: Jakiej grubości ścianki mają zazwyczaj rury o wewnętrznej średnicy 20-22 mm? Uda mi się gdzieś kupić cienkościenne, np. miedziane? Bo potrzebne mi są do mojego tuningowego projektu... Mam nadzieję, że trafię odpowiednie w lokalnym sklepie z hydrauliką. I, gdybym również mógł prosić o podpowiedź, gdzie mogę kupić elastyczne rurki, np. gumowe lub igelitowe, o wewnętrznej średnicy 6mm? Takie na prostą gumkę do trzymania kulki i stały hop-up. Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Wiele osób narzeka na celność M4a1 R.I.S. BOYI. Mają rację. ale wstawiłem odpowiedniej długości lufę alu. 5.9999 mm :!: i wali jak dobry well!!! Z 20 m do tarczy żelowej 15x20 cm. Polecam [ Dodano: 05 Sty 2006 10:50 ] A jeszcze propo luf. Wegłóg obliczeń ma być lufa 18.99 cm. Co się stanie, jeżeli awiększę do 22 cm? :?: Link to post Share on other sites
makos87 Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Hmmm... może ja jestem jakiś dziwny, ale dla mnie wielkości setnych milimetra są po prostu abstrakcyjne :D i wykraczają poza moją wyobraźnie, a tu kolega macgyver mówi o dziecięciotyięcznych częściach milimetra! Moim zdaniem wielkość tej wartości jest osiągalna w laboratoriach, używając bardzo zaawansowanych technologii... jeśli nie mam racji proszę o poprawienie. Mam jeszcze pytanie: czym Ty to mierzyłeś? Jeśli powiesz, że suwmiarką to radzę zmienić nick na tym forum :P Link to post Share on other sites
gonzor Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 Temat o lufach tak? To ja się pytam. Jaka to w tym OBI czy Casto ma być ta ruka? ALuminiowa, Miedziana? Na jakim dziale szukać? Link to post Share on other sites
Recommended Posts