jarni5 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Witam. Poczytałem nieco o kolimatorach i po długich zastanowieniach zdecydowałem się na ET552. Na rynku spotkałem 2 ciekawe dla mnie oferty tych kolimatorów ( a raczej ich replik): 1) http://azteko.pl/celownik-kolimatorowy-typ-holo-552-black-p-4638.html 2) http://wmasg.pl/pl/consignment/show/494874 Czy jest jakaś wyraźna różnica pomiędzy nimi ? Na korzyść 1 przemawia dla mnie fakt, że jest on na azteko.pl, z którego jutro będę robił zakupy + nieco niższa cena. Drugi za to rzekomo jest od sprawdzonego "dealera". Który z nich będzie lepszy pod względem wytrzymałości i dokładności? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 I to chinczyk i to drugie też chinczyk, ale na pewno wytrzymalsze niż chinczykowe aimpointy ;). Mam 552 od tomkapl i wykonanie jest świetne, jedynym (dla mnie) minimalnym minusem jest niezgodność znaku celowniczego z oryginałem. Quote Link to post Share on other sites
jarni5 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Czyli, że ten z azteko niewiele się różni i dałby rade? ;] Może się wypowiedzieć jakiś użytkownik tego koli z azteko? Quote Link to post Share on other sites
lech Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 (edited) Znajomy używa 552 z azteko. Odbierałem dla niego paczkę i pobawiłem się nim trochę. Wykonanie jak na chinola w takiej cenie naprawdę w porządku. Znak celowniczy jak w oryg., regulacja natężenia podświetlenia jak i dwa jego kolory, działająca regulacja w pionie i poziomie. Uważam, że to świetna opcja do repliki jeśli nie masz parcia na oznaczenia wersji palnej :icon_wink: edit: warto oczywiście dodać, że zasilanie 2x AA pozwala na pełen luz w użytkowaniu ;) znajomy bardzo sobie chwali a używa go już dłuższy czas. Edited October 20, 2013 by lech Quote Link to post Share on other sites
jarni5 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Dzięki wielkie ! Na taką odpowiedź czekałem ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts