Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomoc w wyborze repliki na początek i w wymianie akumlatora/baterii

Recommended Posts

Witam Serdecznie!

Ostatnio zainteresowałem się (bardziej) ASG i postanowiłem powoli wziąć się za kupno swojej pierwszej repliki trochę czytałem, patrzyłem i uznałem, że mimo wszystko potrzebuje jeszcze waszej pomocy, a dokładniej mam problem w wyborze pomiędzy tymi dwoma replikami g36c:

*JG608

*Boyi G-001

zastanawia mnie, która z tych replik jest lepiej wykonana i lepiej strzela (?), w dodatku mam pytanie co do wrażeń z Blowback w replice od Boyi.

Moje kolejne pytanie, słyszałem że stockowy akumulator w tych replikach jest nic nie wart i najlepiej od razu wymienić go na jakiś inny, pytanie Jaki? Przyznam, że nie mam o tym bladego pojęcia i nie chciał bym kupić za dużego, za słabego itd.

Ostatnie moje pytanie brzmi: jeśli już do wszystkiego dojdziemy to jaki waszym zdaniem jest najlepszy sklep by to kupić, gdy czytałem różne tematy to doczytałem się że w sklepie gunfire są wadliwe wersje Boyi G-001, co wy o tym sądzicie?

Mam nadzieję, że moje pytania są możliwie zrozumiałe i nie naruszają Regulaminu. Z góry dziękuje i Pozdrawiam!

A ebb to bzdet.

Może i bzdet ale zawsze dodaje to +10 do lansu :icon_wink:

Z chińskich replik G36 najbardziej polecane są modele JG.

Zgodzę się też z arendem, że najpierw należy kupić ładowarkę, a potem baterię.

Z ładowarek mogę polecić IMAX`a B6, który nie bez powodu jest podrabiany przez wielu producentów.

Ja operuję na klonie IMAX`a B6, jakim jest PowerBean MAJOR, i póki co chwalę go sobie mimo dość "wątpliwej" reputacji nieistniejącej już firmy PB.

Jeśli chodzi z kolei o baterię, to można w spokoju założyć, że pakiet LiPo 7,4V 1200 mAh o współczynniku C wyższym/równym 15 da radę w niemodyfikowanej replice.

Pisząc w skrócie współczynnik C to współczynnik rozładowania mówiący o tym jaki prąd (w amperach) może podać pakiet np dla powyższego pakietu jest to 15C x 1,2Ah = 18 A, co dalej mnożąc przez napięcie pakietu daje nam maksymalną moc repliki w zakresie ~133W

EDIT:

Jeśli chodzi o replike to spójrz na to http://gunfire.pl/pr...tml#login_popup

Gwoli informacji produkty GFC to przemianowane produkty JG, o lepszej kontroli jakościowej, i mniejszym rozrzucie pomiędzy egzemplarzami.

Edited by Tomek P-ń

Czytałem kiedyś że podobno G36C od BOYI jest lepsza jakościowo od JG, czyli to nieprawda?

Chyba zaryzykuje i kupie BOYI, wole zaryzykować i (może) mieć coś lepszego od JG, a GFC jest rebrandem JG, a chińczyka chińczyka boje się brać.

PS: Nie ma jakiś tańszych sensownych ładowarek ?

Edited by Leniwiec551

Okej z racji iż po poprzedniej edycji nie mogę znów edytować poprzedniego wpisu napisze w nowym wpisie.

Postanowiłem iż zakupie replikę Boyi g-001 do tego od razu dokupię sobie pakiet 4000 sztuk kulek 0,25g od P&J (Oba produkty ze strony www.Taiwangun.com) i jeszcze ładowarkę SkyRC iMAX B6 która mam nadzieję będzie oryginalna :icon_razz2: (ze strony sklep.skyrc.pl). Razem cały zestaw wraz z kosztami wysyłek wyjdzie mnie ok. 625 złotych.

Waszym zdaniem to dobry sprzęt na rozpoczęcie swojej zabawy?

Pozdrawiam!

,

Zaryzykuj kupno słownika albo korki. Będzie większy pożytek.

A w temacie ładowarek to zajrzyj do odpowiedniego działu.

I jak do tego dołożysz atestowaną ochronę oczu będzie dobrze.

A tak przy okazji kup jeszcze

rękawiczki z pełnymi palcami i nakolanniki. Na początek mogą być jakiekolwiek.