Matkat Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Zastanawiam się nad kupnem ESS XT albo Bolle Chronosoft chrokadesi i mam parę pytań : 1. Które z nich mniej parują ? 2. Czy podwójna szybka w Bolleach jest lepsza od pojedynczej w Essach ? 3.Czy napis na Essach nie przeszkadza ? 4.Czy są tak samo wytrzymałe ? 5.Czy pasje do nich maska typu stalker ? 6.Czy bolle są szersze w pionie niż Essy ? 7.Czy pod bolley da się założyć zwykłe okulary ? 8.Czy w tym przedziale cenowym są jakieś lepsze gogle ? Linki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_497&products_id=991&name=Bolle_Tactical_-_Gogle_Balistyczne_-_Chronosoft_II_-_CHROKADESI http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_497&products_id=7556&name=ESS_-_Gogle_Taktyczne_Tactical_XT_-_Black_-_740-0245 Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 (edited) 2. Podwójny wizjer zabezpiecza przed parowaniem. Szczegółowo opracowany system wentylacyjny minimalizuje parowanie 3.... A widzisz swój nos? Jak się uprzesz to tak ale normalnie nie... no i tak jest z napisem. Ja używam tych: http://www.specshop...._ATOM_-_ATOAPSI wchodzą pod nie okulary, więc możesz porównać. Ja bym brał ess'y Edited October 30, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 (edited) Parowanie to mocno indywidualna sprawa. Zdaje się, że właśnie LastSniper pisał w jakimś temacie o Bolle Atom, że jemu nie parują. Posiadam te gogle i mi parują. Tylko, że ja jestem z tych co to się pocą i grzeją bardzo mocno. Edited October 30, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Matkat Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 (edited) A czy atomy wytrzymają miej więcej 500 fps z bliskiej odległości ? I czy są bardzo widoczne ( ze względu na ich niebieski kolor )? Edited November 1, 2013 by Matkat Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Testowałem z najmocniejszej dostępnej mi wtedy repliki (około 450fps) i jeśli mnie pamięc nie myli to został tylko ślad, który zszedł po wytarciu palcem. Jeśli chodzi o ich widoczność to nikt mi nie mówił żeby były bardzo widoczne w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Icemike81 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Witam mam pytanie czy szyba lub pleksa w nowych maskach przeciwgazowych nie znam nazwy i modelu ale to sa te co CBS urzywa wytrzyma postrzal z aeg przy standardowym wskazniku fps?? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 A co to jest "standardowy wskaźnik fps" ? Raczej nie, wątpię żeby polska maska posiadała balistyczne wizjery. I słówko dotyczące gogli od mła. Pamiętaj żeby ochrona oczu posiadała atesty. Dopiero taka ze 100% pewnością ochroni twoje oczy. A żeby dobrać te które będą ci najlepiej pasowały jest jedna pewna metoda. Kopnąć się na strzelankę i poprosić żeby ci dali przymierzyć interesujące cię modele. Nie sądzę żeby był z tym problem. Quote Link to post Share on other sites
alleStandard_pl Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 (edited) Jak ktoś słusznie napisał- parowanie jest bardzo indywidualna sprawą i trudno jako główne kryterium podczas zakupu podawać właśnie to. Moim zdaniem dobrym wyborem w tym przedziale cenowym bedą ess'y,znajdziesz wiele pozytywnych opinii na ich temat. Edited November 11, 2013 by alleStandard_pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts