rektor Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Witam! Nie znam się na asg, więc przybylem do Was. Chcialbym kupic pistolet sprężynowy do 100zl. Cel: trening celnosci do odleglosci max 15m. Jaki model wybrac? Da rade tym strzelac z takiej odleglosci czy bardziej zabawka? Chcialbym aby pistolet wagowo byl zblizony do ostrego. Glock g15 za ok 80zl mnie zainteresowal, co sadzicie? Ten Hop-Up w nim na coś sie przyda czy pic? Jeszcze jedno, taka kulka ze sprezynowki moze przebic puszkę?;) czy ledwo tarczę? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Sprężynowe pistolety mają małą moc, i ledwo kartkę przebijają z 5 metrów. Jeżeli chcesz coś do puszek to kup wiatrówkę, bo dobra klamka asg to koszt > 300zł Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) Wiem, że pytasz o pistolet ASG, ale Nitro ma tutaj rację. 15 m to wbrew pozorom już całkiem spora odległość dla taniej zabawki. Osobiście do eksterminacji puszek używam rewolweru Crosman 3576. Przy 10 m jest jeszcze ok i spokojnie można strzelać w tarcze 14x14. Przy 15 opad śrutu jest już zauważalny. Co do przebijalności to puszki nie mają szans, a i kilkoma strzałami można zrobić zimę z puszki pianki do golenia :icon_lol: . No i zapasowy magazynek kosztuje 12 zł bo to zwykłe plastykowe kółko jest. Owszem, znajdziesz tańsze wiatrówki na kulki stalowe, ale zakładam, że to ma być sprzęt do zabawy, więc z czasem będziesz chciał się pobawić innymi rodzajami amunicji, jak np. kvintor blik. Wiatrówki na kulki nie dają takiej możliwości. OK, wiem, że przekroczyłem trochę Twój budżet z tą propozycją, ale przemyśl to, bo rozczarowania też kosztują, tzn. najpierw kupujesz coś w pierwotnym budżecie, a potem coś droższego, bo to pierwsze nie spełnia oczekiwań i koniec końców wydajesz więcej kasy... Edited November 2, 2013 by TheVoytekBear Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 ruger mk1 :icon_razz2: Co prawda na gaz ale da sie zniwelować ruch lufy a i bez tego może 15 w puszkę będzie. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 CyberGun ma/miał w ofercie "linię" replik sygnowaną "HP" od High Power. Sprężynowe całkiem przyzwoicie wykonane pistolety w cenach około 100 PLNów i z powodzeniem do 15 metrów strzelają na tyle, żeby sobie do tarczy postrzelać. Ale prawda taka, że do tarczy to wiatrówki się kupuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts