RumcajsOfHonor Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Heh, 1000zł + 150zł (ładowarka) + 100zł (bateria) to już 1250zł, a obecnie takie kwoty to jedynie w strefie marzeń. :D Mam max. 800zł na replikę, do tego ładowarka za 150zł i wymiana gumki (30zł) to już prawie tysiąc. Mogę się jeszcze zastanowić nad MP5 od CA (http://taktyczny.com/repliki-asg/mp5/b-t-mp5-a2-classic-army.html), M4 od EA, albo się przemóc do G36K tuningowanej ze zbrojowni na 430fps. Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Jak strzelać chcesz z kumplami gdzieś gdzie jest trochę wariatów zwanych ASGeyami to ładowarka to nie problem a tylko kwestia dogadania się z którymś z kumpli który ma takową. Albo podrzucasz mu do ładowania swoją baterię przed strzelanką, albo jak to ktoś kto już przeszedł etap fascynacji i strzelania w domu przez okno po to żeby się nacieszyć repliką pożyczasz od niego na jakiś czas (tydzień - dwa) ładowarkę, żeby się nacieszyć. Zebranie kasy na ładowarkę to nie problem, ładowarki w zależności od tego do jakich akku potrzebna nie kosztują wcale 150 PLNów, można kupić już za kilkadziesiąt złociszy przyzwoitą ładowarkę. Pamiętaj że baterie, ładowarki itp to elementy które możesz sobie wymienić i jak tylko będzie jakaś kaska kupić nowe. Replikę kupujesz na pewno na kilka lat i lepiej kupić coś względnie porządnego jak jest w zasięgu. Zastanów się nad tym. Link to post Share on other sites
RumcajsOfHonor Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 W takim wypadku G36 Ares'a będzie lepszym wyborem niż RK10S? Link to post Share on other sites
JoHnnY:D Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Ja bym brał Ares'a :icon_wink:, ale nie podejmuj decyzji przez opinię 1 osoby :teeth: ! No i pamiętaj, że trzeba dokupić tę ładowarkę i baterię :maniak_luzik: . Edited November 5, 2013 by JoHnnY:D Link to post Share on other sites
Powała Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 W takim wypadku G36 Ares'a będzie lepszym wyborem niż RK10S? Mimo, że jestem Fanem G36, w Twoim przypadku brałbym RK-10S. Ale to jest mój subiektywny pogląd. Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 W takim wypadku G36 Ares'a będzie lepszym wyborem niż RK10S? Dokładnie tak. Link to post Share on other sites
RumcajsOfHonor Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Chyba zdecyduje się na Aresa. Tylko chcę wiedzieć jaką sprężynę włożyć, żeby mieć te 400fps do lasu i nie uszkodzić bebeszków? Link to post Share on other sites
raubritter Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Dlaczego wszyscy zaczynają tuning od wymiany sprężyny na silniejszą. Nie lepiej kupić porządną lufę precyzyjną, wymienić gumkę hop-up, używać dobrych kulek. Link to post Share on other sites
RumcajsOfHonor Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Wiem, że na początku lepiej zająć się gumką/precką, ale obawiam się, że te 320-360fps (wg SpecShop'u) będzie za małą mocą do rozgrywek w lesie. Jeśli się mylę, to dam sobie spokój ze sprężyną, bo posiadanie sryliarda fps nie jest moim celem. ;) Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Narazie daj sobie spokój. Shotgun AGM też ma niewiele fpsów (300-350 - jakoś tak), a zasięg skuteczny ma jak niektóre repliki co mają 400-450 fps. Link to post Share on other sites
Huodny Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Wszystko zależy od tego jakie replika ma bebechy. Tokio Marui ma w stockach 300-350 FPS i to wystarczy, bo firma najlepsza pod względem wykonania na rynku. Ares na tych 300 iluś FPS'ah powinien spokojnie dać radę w lesie. Link to post Share on other sites
RumcajsOfHonor Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 Ok, zdecydowałem się na G36 Ares'a. Może mi ktoś podać wymiary baterii do wersji C i jakie napięcie wybrać, aby nie rozwalić tłoka? Aha, można jakoś wyłączyć EBB? Link to post Share on other sites
RumcajsOfHonor Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Ok, zdecydowałem się na G36 Ares'a. Może mi ktoś podać wymiary baterii do wersji C i jakie napięcie wybrać, aby nie rozwalić tłoka? Aha, można jakoś wyłączyć EBB? 1Znalazłem, można zamknąć. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Link to post Share on other sites
Recommended Posts