Regeneric Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Witam! Poniekąd dopiero zaczynam swoją przygodę z airsoftem (lecz nie trzeba mi tłumaczyć co to gearbox, czy magazynek mid-cup :P) i na swoją pierwszą, porządniejszą broń główną postanowiłem wybrać HK33 (widziałem też że był nazywany MP15). Co sądzicie o tym wyborze? Wiem że wielu zasugeruje bym wziął AK-47 CM.028, lecz niestety nie mam takich funduszy. Zapytacie: "Ale jak to? Przecież repliki są w podobnych cenach?". Otóż chodzi o to, że z pewnego źródła mam szansę zdobyć tę replikę za 100 zł :P. Wiem że na samym początku trzeba wymienić baterię, bo podobno jest dość prądożerna i starczy na ok 1 - 2h strzelania i to głównie ogniem pojedynczym. Czy to prawda? I co ogólnie sądzicie o tej replice? Pozdrawiam, Hubi. Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) http://sprzedajemy.pl/karabin-szturmowy-replika-asg-hk33-m15-both-elephant-kulki-asg,7859017 O to ci chodzi? Po pierwsze replika już wiekowa. Po drugie używka. Po trzecie na 99% wywalisz hajs w błoto. Odpuść sobie, dołóż i kup nówkę na gwarancji. Edited November 2, 2013 by Nitro Link to post Share on other sites
Vaco Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Jeżeli to jest replika z ogłoszenia powyżej, to omijaj ją szerokim łukiem. Po tych zdjęciach widać, że jest strasznie zniszczona. Nie będziesz z niej zadowolony, tak przypuszczam. Poza tym, zrazisz się do ASG. Link to post Share on other sites
Regeneric Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 To nie ta replika. Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 HK33 BE to full plastik fantastik - stanowczo odradzam. Prawdą jest powiedzenie, że oszczędny płaci dwa razy. Link to post Share on other sites
arend Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 A kiedyś to była przyjemna replika. Tyle że kiedyś. A druga sprawa że leniu jeden wpisanie w szukajke i znalezienie tematy zajęło mi raptem 5 sekund http://forum.wmasg.pl/topic/34196-hk-hk33-metal-body-be/page__hl__%20hk33%20%20be Link to post Share on other sites
Regeneric Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 Wpisałem i wywaliło mi M4 :P Ale już nie ważne. Kupiłem CM.028. Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
arend Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Ale już kliknąć w podany link to ciężko było. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeech........................ Link to post Share on other sites
Regeneric Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 Kliknąłem. Tylko mówię co było jak sam szukałem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts