Nowy 123 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Witam. Mam taki maly i dosc dziwny problem z moim G36. Sprawa wyglada nastepujaco: Bron strzela ogniem pojedynczym i ciaglym tak dlugo jak nie mam bb w magazynku. W chwili gdy tylko zaladuje bb dzieje sie cos dziwnego i bron strzela tylko auto. Wyciagne magazynek i znowu wszystko dziala dobrze. Bron rozkrecilem, poskladalem podokrecalem wszystko, naoliwilem, przeczyscilem polaczenia elektryczne, wymienilem bezpiecznik i nic to nie dalo. Dodam, ze bron jest nowa z wszystkimi orginalnymi czesciami. Bede bardzo wdzieczny za pomoc Dziekuje Quote Link to post Share on other sites
yamall Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Mam podobny problem w mojej G36 z JG (przerobione może ze 2000 kulek) (http://gunfire.pl/product-pol-1152199599-Replika-karabinu-szturmowego-JG0538.html) Na singlu jak strzelam sporadycznie, jest OK, kulki latają. Ale jak chce większą ilość (cały czas na singlu) wystrzelić, szybko, zdarza się, że replika zacina się, Po przełączeniu na auto strzela, później znowu mogę na singlu strzelać, ale im dłużej w ciągu strzelanki jej używam, tym częściej się to zdarza. Widziałem, że podobne tematu są już założone, ale nigdzie nie widziałem konkretnej odpowiedzi, co to, dlaczego i co można z tym zrobić Ktoś może wpadł już na jakiś pomysł ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Podkleić kostkę stykową w miejscu gdzie krzywka spustu ją łapie, albo wymienić styki. Quote Link to post Share on other sites
yamall Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 No tak, ale jak w singlu pociągam za spust, to z tego co pamiętam słychać że w środku maszyneria się obraca..... Czy to nie jest tak, że podklejenie pomogło by w przypadku braku żadnego działania ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 (edited) A na auto lecą wszystkie kulki (każdy strzał powoduje wylot kulki z lufy)? Bo może po prostu używasz kiepskich kulek i się blokują. Edited December 8, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
yamall Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Raczej wszystkie. Będe musial na sucho (nie w czasie strzelanki) zrobic testy, na spokojnie wtedy bede mial pewnosc Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 ogolnie poprawia kontakt krzywki z kostka ale tez w nowych replikach z ta wada eliminuje ten problem. Przerywacz jest ok bo bez maga wszystko dziala.Jak nie wiesz co robic to odsylaj na reklamacje. Quote Link to post Share on other sites
yamall Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Dzisiaj przestrzeliłem ze 150 - 200 kulek na singlu i wszystko OK. Nie wiem czy może też nie pomogła jedna z uwag wyczytanych na forum, żeby naciskać spust do końca, a nie machać palcem jak wariat... no ale na sucho to inaczej a tak inaczej. Teraz nie wiem, czy bawić się w gwarancję (?) czy to nie jest problem seryjny i to co dostane będzie wyglądało tak samo (czy dostane inna replikę, czy w mojej coś pogrzebią. A z drugiej strony, jak skomplikowane jest to podklejenie kostki, rozkręcanie repliki (nie bawiłem sie w rozkręcanie repliki) no i szkoda gwarancji bo w sumie jeszcze do kwietnia obowiązuje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Jeżeli to totalny stock to zacząłbym od zmiany aku na jakiś normalny a nie to gówienko z pudełka :) Poza tym takie cos jak opisujesz to norma w replikach i na to gwarancji nie ma, kwestia dobrania dobrej batki i wszystko nagle gra i buczy. Quote Link to post Share on other sites
yamall Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 kwestia dobrania dobrej batki i wszystko nagle gra i buczy. A tak na szybko.... jaka dobra batka do mojej giety ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Może pomóc samo wykastrowanie bezpiecznika. Miałem taki sam problem, na semi tłok stawał w połowie drogi, pomagała seria na auto. Miałem się tym zająć, ale wcześniej wziąłem się za oberżnięcie bezpiecznia. Odziwo, od tamtej pory problem nie pojawił się wcale. Quote Link to post Share on other sites
yamall Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Hmm, no narazie sie jeszcze pomecze, bede sie starał zwracac uwage jak ciągne za spust na singlu, a po gwarancji najwyzej pomysle o wywaleniu bezpiecznika... Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 No i jak, (mineło troche czasu) strzela dalej? :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts