Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika m5 sama strzela

Recommended Posts

Witam kupiłem sobie replikę m5-J (JG) ale mam z nią same problemy. Na początku na ładowałem akumulator(z 7h), włozyłem magazynek ale replika nie pobierała kulek. Wtedy wystarczyły 2 krople oleju silnikowego(ja miałem taki jak do trybów zegarowych) Dzisiaj załadowałem sobie magazynek, zaczynam strzelać i niestety kulki nie lecą. Zaczyna strzelać dopiero jak jest do góry nogami, ale to jeszcze nic bo coś sie zacięło i teraz bo zmiane z safe na pojedynczy lub ciągły zaczyna sama strzelac, a akumulator po kuilku sekundach tak się przegrzewa że można by na nim jajecznice usmażyć. Niestety replikę kupiłem na allegro w stanie nowym ale gwarancji nie dostałem:( Pomożecie?

EDIT:

Chciałem dodać, że przeszukałem forum i nie znalazłem dokładnych odpowiedzi, było coś z przebiciem ale nie wydaje mi się że to to.

Edited by Maniakalny

Tak ogólnie:

replika strzela bardzo szybko

po naciśnięciu spustu nawet w trybie ognia pojedynczego wali serią cały czas i nie można tego zatrzymać :icon_smile:

Czy to może być uszkodzona kostka stykowa? Poczytałem jeszcze więcej i to może być to lecz jestem zielony, więc pytam się specjalistów:) I czy możliwe że dam radę sam wymienić za pomocą jakiegoś poradnika?

Edited by Maniakalny