Maniakalny Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Witam kupiłem sobie replikę m5-J (JG) ale mam z nią same problemy. Na początku na ładowałem akumulator(z 7h), włozyłem magazynek ale replika nie pobierała kulek. Wtedy wystarczyły 2 krople oleju silnikowego(ja miałem taki jak do trybów zegarowych) Dzisiaj załadowałem sobie magazynek, zaczynam strzelać i niestety kulki nie lecą. Zaczyna strzelać dopiero jak jest do góry nogami, ale to jeszcze nic bo coś sie zacięło i teraz bo zmiane z safe na pojedynczy lub ciągły zaczyna sama strzelac, a akumulator po kuilku sekundach tak się przegrzewa że można by na nim jajecznice usmażyć. Niestety replikę kupiłem na allegro w stanie nowym ale gwarancji nie dostałem:( Pomożecie? EDIT: Chciałem dodać, że przeszukałem forum i nie znalazłem dokładnych odpowiedzi, było coś z przebiciem ale nie wydaje mi się że to to. Edited November 13, 2013 by Maniakalny Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Odeślij na reklamacje. Koniec i kropka. Quote Link to post Share on other sites
Maniakalny Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 No ale właśnie ja kupiłem na allegro a to było więcej niż 10 dni temu bo czekałem na kulki żeby wypróbować i nie wiem czy teraz mogę sie domagać reklamacji Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 To pisz od razu że kupiłeś używkę.... Oddaj komuś kto się na tym zna. Zaoszczędzisz nam i sobie pisania litanii przyczyn i skutków w tym temacie. A takich tematów jak Ty napisałeś jest pierdyliard na tym forum. Do znudzenia w kółko wałkowane. Quote Link to post Share on other sites
Maniakalny Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 No z takimi samymi objawami to nie znalazłem:) Teraz replika strzela ale strasznie szybko, nie próbowałem strzelać kulek ale na pusto strasznie szybko. To może pomoże, a do specjalisty na razie nie daje bo to kosztuje a możliwe że jest to błahostka;) Quote Link to post Share on other sites
Maniakalny Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Tak ogólnie: replika strzela bardzo szybko po naciśnięciu spustu nawet w trybie ognia pojedynczego wali serią cały czas i nie można tego zatrzymać :icon_smile: Czy to może być uszkodzona kostka stykowa? Poczytałem jeszcze więcej i to może być to lecz jestem zielony, więc pytam się specjalistów:) I czy możliwe że dam radę sam wymienić za pomocą jakiegoś poradnika? Edited November 13, 2013 by Maniakalny Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Zablokowana kostka stykowa w przodzie, zwarcie na kablach... Samemu ciężko Ci to będzie ogarnąć wiec nie zalecam robić tego na własną rękę... Quote Link to post Share on other sites
Maniakalny Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 Dzięki, więc poleci do serwisu, a co do tego jaki polecacie? Dobry i w miarę tani:) Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Najlepiej do jakiegoś prywatnego serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
Maniakalny Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Ok dzięki poszukam w swojej okolicy:) Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts