Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika KJW GC9606TM - pomoc, opinie

Recommended Posts

Witam.

Za jakiś czas (no nawet długi, bo po sezonie zimowym) chciałbym sobie kupić replikę ASG. Poszukuję odpowiedniej już teraz, bo ostatnio miałem bardzo duży wydatek i odkładanie na nią będzie mi zapewne szło mozolnie - więc muszę wiedzieć, ile dokładnie uzbierać powinienem.

Szukam repliki pistoletu na CO2 lub green gas (dlaczego ten albo ten lepszy?). Nie żadnych AEGów czy pseudo-snajperek za kilka groszy. Docelowo będzie mi służyła do strzelania w butelki/puszki, po cichu (więc ciii!) mam nadzieję, że kupując ją uda mi się przekonać kilku znajomych do tego samego, tak żebyśmy mogli kiedyś przeprowadzić jakieś rozgrywki - ale tu nic nie jest pewne. Oczywiście wiem, że równie dobrze (może lepiej?) byłoby do tego celu kupić wiatrówkę, ale tej nie użyję podczas rozgrywek, jeżeli do takich dojdzie. Poza tym wiatrówkę pewnie i tak kupię jakiś czas po tym pistolecie - ale porządną, drewnianą i z konkretną lupką, na dalsze odległości. Jeśli kiedyś wciągnę się bardziej w ASG, replika służyłaby mi oczywiście jako broń boczna.

Na razie spodobała mi się taka:

http://gunfire.pl/product-pol-1152202098-Replika-CO2-pistoletu-GC9606TM.html

Wiadomo jednak, że wrażenie wizualne i szczątkowa wiedza niewiele ma się do praktycznego działania repliki. Co Wy o tym myślicie? Warto? Z ilu metrów jestem w stanie skutecznie trafić (mam na myśli trafienie bez poprawek, ewentualnie z minimalnymi) w butelkę oraz ludzką sylwetkę? Jakie macie alternatywy (do ok. 420zł, bez "dołóż jeszcze tyle i tyle", bo uważam, ze jak na replikę boczną to i tak dużo, a pieniądze - jak wiemy - na drzewach nie rosną)? Co ogólnie o niej myślicie? Posiada ktoś, podzieli się wrażeniami? Na ile strzałów starczy nabój CO2?

Z góry dziękuję wszystkim za rady.

Pozdrawiam.

Głośność mi nie przeszkadza, tak samo jak kopnięcie. Może kwestia gustu.

Jeśli chodzi o magazynki, to właśnie dlatego wolałbym CO2, które są też tanie. Chyba, że jest jakaś różnica w wydajności działania.

Jaką miała skuteczność? Na jaką odległość celnie strzelała (i jakiej wielkości cele)?

ED: Literówka.

Edited by Davidoza

O głośności mówię, bo sam napisałeś "po cichu (więc ciii!)".

O zasięgu ci nie powiem bo mam ją od brata, ale myślę, że nowa to jakieś 25-30m.

Z tą głośnością to nie do końca chyba tak jest jak piszesz.

Cytuję: "po cichu (więc ciii!) mam nadzieję", czyli kolega po cichu ma nadzieję na coś tam dalej.

Niby 420 zł, to dużo, ale i mało. Ceny repliki gazowych pistoletów, takich, które się da naprawić, tuningować by więcej nie psuły się i miały dobry zasięg, zaczynają się od około 200 zł więcej za nowe, albo poluj na używkę Tokio Marui (poczytaj tematy).

Dla mnie z budżetowych replik faworytem pozostaje WE. Może dlatego, że rzadko strzelam z gazówki, a co za tym idzie replika się mniej zużywa, to w dodatku wybór modeli jest różnorodny i ceny są przyzwoite w miarę. Ale to tylko moje zdanie i jeżeli zamierzasz z niej dużo strzelać, to nie polecam.

Edited by Vaco