piio22 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Witam, Posiada ktoś z was ten karabin? http://gunfire.pl/product-pol-1152200144-Replika-karabinu-szturmowego-GK5C.html Jak tak to prosił bym o jakieś opinie. Quote Link to post Share on other sites
sarotti Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Odkop,ale też się podepnę bo nigdzie nikt nic :) Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 No 0 info. Jak na razie musi wystarczyć info, że to fnc z risami. Chociaż tu podobno jest komora trochę inna niż w fnc - na początku montowali taką samą , a później zrobili v2 komory. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Kolejny odkop - kupiłem używkę, będę "usprawniał", szukam sugestii bo wujek google mało pomocny. Jedyne info jakie znalazłem: http://www.bingoairsoftworks.com/2014/04/ tutaj raczej rozumiem kontekst Czy to faktycznie taki egzotyk jest ? :icon_eek2: Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Używka skąd kupiona ? Można jakieś zdjęcia ? :) Szczególnie interesuje mnie komora - czy jest taka sama jak w fnc(pierwsze modele) czy już ta zmieniona. Co do do egzotyki to tak - wszystko inne niż m4/16 , ak wszelkiej maści, g36 i mp5 to egzotyki i często brakuje o nich info. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Teorię znam, forum (to i inne przekopane), M4 i g36 już mam ale było łatwo. Mam nadzieję, że coś z GK5C da się wystrugać. Jak rozbiorę prześlę foty. Pierwsze strzelanie: jest nieźle, zasięg skuteczny ok 40. Chrono: 340 fps na sprężynie 100 lub 90. Magi: prubowałem 4 różne od emek, wchodzą i podają wszystkie (Boyi, GP, Pmag, i coś tam jeszcze). Budowa: lufa lata, bolt catch i selektor ognia lekko klekoce. Waga: mocna :-) ze 4 kg. Ogólne wrażenia: super się to trzyma w ręku, jeszcze lepiej z uchwytem kątowym. Lans: +10 nikt tego nie ma :-D Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Tez kupiłem ;) albo stałem się jednym z niewielu właścicieli tego cuda waga dobre 4 kg+ U mnie w stocku 419-422 fps zasięg ;) Skuteczny 55+ Trochę martwi mnie ta aluminiowa głowica tłoka ale no 12 msc gwarancji Ogólnie to poczekam trochę i wymienię parę bebechów . Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Mały update: kable+mosfet, zrobiony r-hop (courtesy of adrIan ;-) ), podkładkowanie i smarowanie (było w niezłym stanie). Po poprzednim właścicielu (szacunek max 5k kulek) niewielkie znaki zużycia. Lufa zewn. nie lata, można ją dokręcić. Nieco lata chwyt ale da się żyć. Stockowa lufa jest przyzwoita. Waga to równo 4 kg. Na lipo 11,1V replika wymięka: rof jest tak duży, że co któryś leci pusty strzał (komora?) a silnik się mocno grzeje. Na lipo 7,4V z dobrym prądem jest b.dobrze i tak już zostaje. Po zdjęciu całego chwytu mieści się dwudzielne lipo 7,4 ok 2k mah lub jenoczęsciowe 1,8 mah. Wewnątrz sprężyna Guarder 130 i obecnie zasięg skuteczny (trafienia 8/10 w A4) to ok 50 m, rof (na oko) 15 RPS i ok 450 FPS. Jedna z moich ulubionych zabawek :icon_mrgreen: Aha i stockowy hi-cap jest do wywalenia bo trzeba go ciągle nakręcać a jak napisałem powyżej większość magów od m4 pasuje i podaje. Poniżej moja ulubiona recenzja: Edited September 10, 2014 by 3kor Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Masz jakieś fotki co w bebecha siedzi AK5c mam juz 2 msc a nawet w lesie nie postrzelane :D ale wiem ze do tych 460-470 będze trzeba wzmocnić Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Zobacz 4 post. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Rozebrałem trochę szybciej niż w emkach idzie Co w środku piszczy Szkielet gb nie budzi mojego zaufania chodź jest wykonany starannie zobaczymy jak długo na m130 pożyje zębatki wyglądają na całkiem wytrzymałe zobaczymy w praniu 5 zapadek przeciw powrotnych Dziwny dzyngs w gb prze co przy wymianie cylindra trzeba go nacinać lub zeszlifować tego dzyngsa Prowadnica springa plastikowa łożyskowana z metalowa podstawa u mnie lekko pocharatana na końcu przez sprężynę Silnik dość miła sprawa myślę ze na 11.1 m150 łyknie t Dysza największa zmora 28.6mm długości dość nie typowa Tłok i głowica tłoka tłok coś jak w kwa do 120 max na 130 nie wiadomo jak długo by pochodził bezawaryjnie Alu głowica fajna ale do 130 to śmierć dla szkieletu Komora hop up Quote Link to post Share on other sites
Postać_fikcyjna Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Odgrzewam temat... Koledzy, czy któryś Was zna namiar na pasującą dyszę do owej repliki? Jaka komora hopka pasuje, coby "popracić fabrykę" ciut?? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam AS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts