dziabarka Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Witam zastanawiam się nad zakupem kurtki jak w temacie znalazłem aukcję na Allegro czy jest sens i czy sie opłaca za te pieniądze kupować taka kurtkę ? Czy jest to warte swojej ceny ? http://allegro.pl/wo...3723328623.html Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Po pierwsze primo, to nie ma nic wspólnego z Gore-texem. Po drugie primo, nie jest warta. Po trzecie primo, ultimo, po co Ci ona? Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 Chciałem kupic jakaś kurtałke na zimę :) masz coś godnego polecenia w przystepnej cenie ?? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Na zimę? Puchówka. A na codzienny użytek wystarczy Ci softshell z odpowiednim ocieplaczem polarowym lub puchowym pod spodem. Wątków o takich ciuchach jest mnóstwo w odpowiednim dziale forum. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Na zimę? Bielizna termoaktywna, na to koszulka sportowa o splocie siatki i na to mundur letni od MiWO. Nogi to tylko kalesony ciepłe i też ten mundur. Biegałem tak przy mrozie -14C i dawało radę bez problemu. Upewnij się, że masz ciepłe i wodoszczelne buty jedynie. Edited November 21, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Szaszłyk, aktualnie żaden producent nie szyje już z Gore? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Summit/Konfekcjoner, Kama i Lubawa szyją. Quote Link to post Share on other sites
Fussinsky Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Najlepiej kontrakt albo poszukaj na alledrogo smocków jakichś lub używanych Arcteryxów itd. W żadne Helikony nie właź, bo to jest trilaminat ichniejszy o słabych "osiągach". Dozbieraj i będziesz zadowolony na długo : ) Ew, jakiś soft i pod to polar - zawsze można jedno zdjąć zależnie od warunków - tak jak kolega wyżej radził. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Potwierdzam słowa Szaszłyka - mam obecnie gore (tak, gore) Konfekcjonera. Produkcja tegoroczna, spodnie rozpinane na całej długości nogawki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts