Imashel Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 http://military.pl/s/m/NG6924.html Ciekawy, wg. mnie. Mały i poręczny, choć kształt ostrza zmniejsza nieco zakres jego zastosowań. Jednak 190 pln za nóż ze stali 154CM to chyba nieźle? Co o nim sądzicie drodzy nożownicy? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 Kapral ma wieksza wersje czarna. Wlasnie sie nim bawie bo go mam na passaroundzie. Zacny kozik, nie powiem. Ale to fighter raczej jest. A 154CM jest fajna stala tylko skurwysynsko beznadziejnie sie ostrzy, dramat po prostu... Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted July 1, 2005 Author Report Share Posted July 1, 2005 Czyli co, bez Spyderco Tri-Angle raczej nie pójdzie, tak? A tak wogule, to mógłbyś mi polecić jakąś w miarę tanią i dobrą ostrzałkę? A co do tego, że jest to fighter, to może i tak, ale czy to źle? :lol: Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 A co do tego, że jest to fighter, to może i tak, ale czy to źle? :lol: Jeśli coś się reklamuje takimi nazwiskami jak Applegate i Fairbairn a niezbyt się do rżnięcia nadaje to ... coś jest nie tak łagodnie mówiąc. Ogólnie niezbyt cenię różnego rodzaju wersje mini, ogólnie niezbyt lubię też produkty Gerbera. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted July 2, 2005 Author Report Share Posted July 2, 2005 A co do tego, że jest to fighter, to może i tak, ale czy to źle? :lol: Jeśli coś się reklamuje takimi nazwiskami jak Applegate i Fairbairn a niezbyt się do rżnięcia nadaje to ... coś jest nie tak łagodnie mówiąc. Ogólnie niezbyt cenię różnego rodzaju wersje mini, ogólnie niezbyt lubię też produkty Gerbera. 1.A dlaczego zabaweczka nie nadaje się do rżnięcia? Nawet wersja duża? 2. Czy miałeś może jakieś nieprzyjemne doświadczenia z produktami Gerbera? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 Ishmael co do ostrzalki, wiesz, sa ludzie co na kamerdolcu arkansas jednym zrobia wszystko na brzywte rozcinajaca atomy na pol. Wiekszosc ludzi jednak nie jest tak utalentowana i kozysta z dobrodziejstw pt. triangle ew. jak ma sie duuuzo kasy to edge pro. Znam typa co na crocksticku potrafi Busse zrobic na brzytwe a ja z kolei od kilku miesiecy nie umiem ostrzyc - cos mi sie popieprzylo po prostu i tak wyszlo... Ucze sie od nowa teraz. Nie wiem co Dzikki rozumie pod pojeciem rzniecia :mrgreen: ale fakt faktem, ze ten noz taki troche no.. nie wiadomo do czego jest. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 Już ci Imashel mówie co mam przeciwko. Gerbery są imitacjami noży, wygląda to tak, jakby ktoś brał wzory innych firm i robił coś swojego. Serię Applegate-Fairbairn miałem w ręku i szczerze mówiąc nie wywarła na mnie dobrego wrażenia. Nie wierzę po pierwsze w "fighter'a" w wersji covert i mini odpada. Ogólnie taka koncepcja w wersji folder też jest dziwaczna i sądze, że dziadkowie się w grobach przewracają. Stal ogólnie ciężko się ostrzy, ciężko osiągnąć odpowiedni punkt. Tak powinien wyglądać nóż Applegate-Fairbairn : http://209.35.185.42/ShopSite/Applegate_Fa...bairn_Menu.html Oczywiście muszę powiedzieć, że nie dyskredytuje folderów w walce. Byłbym głupi, gdybym tak twierdził. Po prostu nóż AF to klasyczny nóż ze stałym ostrzem, klasyczny "fighter". Nie widzę powodu by robić go w wersji składanej. Są inne foldery. Quote Link to post Share on other sites
Warhead Posted July 28, 2005 Report Share Posted July 28, 2005 Mam uzywam i sobie chwale - idealne malutkie ostrze do codziennego noszenia. Za te cene nie znajdziesz nic lepiej wykonanego . Stal jest jednak inna to raczej 440 C hartowane na 60 . POlecam Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted August 1, 2005 Author Report Share Posted August 1, 2005 Więc MILITARY kłamie? Quote Link to post Share on other sites
Warhead Posted August 11, 2005 Report Share Posted August 11, 2005 Nie wiem czy klamia. Na ostrzu brak oznaczen stali co jest bardzo dziwne bo stal jaka reklamuja jest z najwyszej polki - zadna firma nie przepusci by nie "pochwalic" grawerka. POnadto zachowuje sie w uzytklowaniu i ostrzeniu jak 440 C hartowana na jakies 60 . Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted September 27, 2005 Report Share Posted September 27, 2005 mam średnią wersje i przyzwyczaiłem sie do penisa. fajny jest. ale to taki fighter o zacieciu sztyletu. mi sie podoba. lubie go. ale to kwestia osobistych prefernecji. choruje na tą największą wersje Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 ja sie tym kapralowym gerberem bawie juz od dluzszego czaasu i ostatnio nawet uzywac troche zaczalem [naostrze ci potem, nie boj sie hehe] i kurde, ma cos w sobie. fajny sprzecik, ale to 154CM to jest DRAMAT do ostrzenia. tak jak napisal Warhead - normalnie jak 440c zahartowane na 60 rc. swoja droga ta duza wersja jest z 420... w kazdym razie ja taka mialem w rekach. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 jak to wój napisal po zapierdoleniu mi go "To jest skurwysyn a nie nóż" :"D:D:D:DD: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 k'woli scislosci - napisal to dlatego, ze standartowym trianglem nie dalo sie go naostrzyc, musialy isc diamenty w ruch :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts