czlowiek56 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Witam, dzisiał rozłożyłem i złożyłem swojego Dragunowa celem wymienienia gumki HU, ale teraz przy strzelaniu wydaje taki dziwny dźwięk coś jak [POOP], co może być tego przyczyną? Z góry dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 A to się stało jak strzeliłeś na sucho czy z kulką?? Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 z kulką przedtem był cichszy, na sucho jest trochę głośniej. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Że bez kulki głośniejszy to normalne... A takie dziwne dzięki można spotkać czasem jak się na głowicy cylindra amortyzator się odklei. Edited November 21, 2013 by KubaK Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 A i jeszcze jedno nie związane z tematem, czy jest możliwość zmiany gumki hop up inaczej niż tu pokazano? http://forum.wmasg.pl/topic/71098-oficjalny-swd-dragunow-ak/ A jak się ten amortyzator odklei to jest to groźne dla repliki? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Dziwny dźwięk może być też jak masz duuuuużą nieszczelność na komorze. Ja miałem 50 metrów maksymalnego i doskonale widziałem jak kulka wylatuje z lufy, otworzyłem nałożyłem pastę uszczelniłem wszystko wraz z dystanserem i teraz nie mam pojęcia gdzie leci kulka i czy w ogóle wylatuje z lufy. Zmienił się też znacząco dźwięk z dziwnie wytłumionego na silny strzał. Niestety brzmi gorzej ale za to strzela lepiej :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Właściwie to jest bardzo bardzo dobrze uszczelniony, u mnie też brzmi gorzej i też strzela lepiej :P Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 A i jeszcze jedna sprawa nie związana z tematem, kupiłem sobie montaż na lunetę, na oko jest strasznie wysoki, kiedy zniżyłem krzyż maksymalnie w dół dalej jest za wysoki, co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Przykręć szynę od dołu. Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 I jeszcze jedno, próbuję dostać się do komory HU tym sposobem który jest omówiony tutaj ---> http://forum.wmasg.pl/topic/71098-oficjalny-swd-dragunow-ak/ Ale nie daję rady zdjąć tych plastików na lufie, są tak jakby przyklejone, co z tym zrobić? Da się inaczej dostać do komory HU? Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Witam, otóż pojawił się kolejny problem z tą repliką, wymieniłem gumkę HU na coś takiego http://www.taiwangun.com/gumka-hop-up-guarder ale HU ciągle kulki mi nie podkręca. Czego to może być wina? Może dystansera? (dystanser zrobiłem z oringa ponieważ stockowy mi się rozwalił) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Masz dobrze założony pierścień blokujący gumkę? Quote Link to post Share on other sites
czlowiek56 Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 nie mam żadnego pierścienia tylko takie coś jak tu na zdjęciu: http://img337.imageshack.us/img337/9552/73277722.jpg i jest raczej dobrze założone z tym że gumka podchodzi do niego :P a czy jeżei miałem to założone na odwrót, czyli tym bardziej wystającym to gumki a nie w stronę muszki to coś zmienia? :D Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Tak... Gumka dotyka tego pierścienia, tak więc dobrze założony będzie trzymał lufę w miejscu i dopychał kołnierz gumki, poprostu szczelnie i dobrze. Założony drugą stroną popycha gumkę do przodu i ściąga z lufy przez co kołnierz nie ma jak się uszczelnić a powietrze wlatuje nad gumkę co powoduję straty szczelności. Tak było u mnie... kulka wylatywała i spadała po 50 metrach a teraz nawet jej nie widzę :icon_wink: *Napisane chaotycznie więc przepraszam ale nie mam możliwości edycji bo na tablecie każda próba cofnięcia kursora kończy się przesuwaniem liter w przód. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts