Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SWD Dragunow A&K dziwny dźwięk przy strzelaniu.

Recommended Posts

Dziwny dźwięk może być też jak masz duuuuużą nieszczelność na komorze.

Ja miałem 50 metrów maksymalnego i doskonale widziałem jak kulka wylatuje z lufy, otworzyłem nałożyłem pastę uszczelniłem wszystko wraz z dystanserem i teraz nie mam pojęcia gdzie leci kulka i czy w ogóle wylatuje z lufy.

Zmienił się też znacząco dźwięk z dziwnie wytłumionego na silny strzał. Niestety brzmi gorzej ale za to strzela lepiej :maniak_luzik:

• 3 weeks later...

Tak... Gumka dotyka tego pierścienia, tak więc dobrze założony będzie trzymał lufę w miejscu i dopychał kołnierz gumki, poprostu szczelnie i dobrze.

Założony drugą stroną popycha gumkę do przodu i ściąga z lufy przez co kołnierz nie ma jak się uszczelnić a powietrze wlatuje nad gumkę co powoduję straty szczelności. Tak było u mnie... kulka wylatywała i spadała po 50 metrach a teraz nawet jej nie widzę :icon_wink:

*Napisane chaotycznie więc przepraszam ale nie mam możliwości edycji bo na tablecie każda próba cofnięcia kursora kończy się przesuwaniem liter w przód.