falloutpl Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 http://deltashop.pl/pl/kolimatory/1304-kolimator-typu-srs.html Wygląda ciekawie, cena wysoka. Miał ktoś może w rękach i może się wypowiedzieć na jego temat? Szkiełka przyciemniane? Kropka jasna i wyraźna? Ogólnie wart tej ceny? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Widziałem ten koli w galerii na eMce użytkownika Trapez. Może zauważy temat i coś skrobnie, ale PW pewnie by nie zaszkodziło ;) Quote Link to post Share on other sites
MichaelClark Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Mialem dzisiaj to w rękach i moje pierwsze wrażenie było taki że strasznie duże to jak na kolimator. W pierwszej chwili myślałem że to kopia jakiegoś celownika Termowizyjnego :D Jak dla mnie to trochę to za duże i nieporęczne i brałbym raczej inny kolimator. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Duże nie duże a jak z wyglądem na świat przez to? Szybki mocno przyciemnione? Czy pole widzenia jest tak duże jak w oryginale (filmiki na YT)? Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 (edited) Nie przesadzajcie z tym duzy... jest wielkości eotecha w przybliżeniu. Leci do mnie egzemplarz. Bede testował jeszcze ISM-V module czyli najnowszy modułowy celownik. Napisze recke i wrzuce tutaj. Edited May 28, 2014 by seba999 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Udało mi się to zobaczyć na żywo i jest większe od Eotech'a i nie da się tego aż tak do niego porównać. Wszystko przez nieregularny kształt. Jak byś sobie pół puszki coli na szynie zamontował, więc nie wpisuje się w linię przynajmniej M4. Świat przez oko koli bez złamania standardów. Ale to taka opinia osoby która na kolimator wybrała T1 micro. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 (edited) Cena tego w deltashopie mocno z dupy. Na aliexpress idzie to już za 180zł dostać z shippem. Osobiście mi się podoba, jednak jego "otwarta" konstrukcja mnie odstraszyła. Jak w zimę, lub chłodny wieczór osadzi się para na szybce od wewnątrz to będzie nie wesoło. Z recek na yt wynika, że w ciemnocie ducha łapie na wysokich ustawieniach. Edited May 28, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 (edited) A kto w ciemności daje wysokie ustawienia? LOL. Mam takiego tylko w zdecydowanie lepszej wersji z działającym solarem. Nie wiem skąd bierzecie takie info ale SRS ma zamkniętą konstrukcje. Udało mi się to zobaczyć na żywo i jest większe od Eotech'a i nie da się tego aż tak do niego porównać. Wszystko przez nieregularny kształt. Jak byś sobie pół puszki coli na szynie zamontował, więc nie wpisuje się w linię przynajmniej M4. Świat przez oko koli bez złamania standardów. Ale to taka opinia osoby która na kolimator wybrała T1 micro. Takiego koli obejżyj na trzeźwo ew nie bierz podejrzanych cukierków na imprezach :icon_wink: Jeśli wg Ciebie jest wielkości połowy puszki koli to jedyne gdzie go widziałeś to zdjecia w necie :icon_biggrin: . Wcale nie jest większe od Eotecha. Mam i jedno i drugie wiec nie przesadzaj. Wielkość jest porównywalna patrząc na gabaryty. SRS jest nieco wyższy. Kropka jest na linii celowniczej z m4 czy beretty axr. Dzieki dodatkowemu źródłu energii jakim jest solar bateria paluszek powinna wg specyfikacji wytrzymać ok 3000 godzin ciągłej pracy. Chociaż mnie się wydaje, że chodziło o akumulatorek. Tylko pytanie czy ma wbudowaną ładowarke? W instrukcji nie ma o tym mowy. Chociaż pbór prądu nie powinien być duży. Solar dobrze działa nawet przy niewielkim oświetleniu. Ten z Delty jest na mniejszego paluszka. Nie posiada szybkiego montażu. W dodatku solar jest tylko atrapą... Jak ktoś chce porządnego to PW. Edited July 10, 2014 by seba999 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Takiego koli obejżyj na trzeźwo ew nie bierz podejrzanych cukierków na imprezach :icon_wink: Jeśli wg Ciebie jest wielkości połowy puszki koli to jedyne gdzie go widziałeś to zdjecia w necie :icon_biggrin: . Wcale nie jest większe od Eotecha. Mam i jedno i drugie wiec nie przesadzaj. Wielkość jest porównywalna patrząc na gabaryty. SRS jest nieco wyższy. Kropka jest na linii celowniczej z m4 czy beretty axr. Dobrze że wszystko wiesz i wszystko widzisz panie Bo...Ale nawet odwołując obrazków z internetu koli jest ewidentnie większy. Pierwsze lepsze porwanie, tu akurat znaków celowniczych: Dla mnie i w mojej opinii jest większy od Eotech'a, którego też gościłem na swojej eMce... Przyrównania do puszki użyłem aby określić wpasowanie się w "linię repliki" i to jak na niej "wystaje" Dalej tematu nie ciągnę bo swoje wyraziłem a każdy może sobie porównać wg powyższego. Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 (edited) Nie wkurzaj się tak :icon_smile: To co napisałem nie miało być obraźliwe. Na fotce którą zamieściłeś najlepiej widać proporcje. SRS jest naprawde dobrym celownikiem dającym dużą widocznoiść. Dzieki swojej konstrukcji nie widać czegoś takiego jak tunel miedzy soczewkami, króry można zaobserwować np w aimpoint 2 czy kolimatorze ACOG. A różnice w wielkości? Są naprawde minimalne. Srednica srs to ok 5 cm wiec nie przesadzajmy :icon_wink: W porównaniu do puszki? LOL. I Nie wszechwiedzący tylko mający zarówno jedne celownik jak i drugi. Więc myślę, że skoro przesiadka z Eotech na SRS nie zrobiła na mnie wrażenia jest to ocena jak najbardziej obiektywna. Skoro Ty porównujesz SRS do micro... to chyba nie ma sensu dyskutować. Jak teraz ja zobaczyłbym mikro to pewnie poprosiłbym o magnifier tylko po to żeby zobaczyć wogóle kolimtor... Edited July 10, 2014 by seba999 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Bez urazy...postów nie da się zaintonować więc odpowiedź jest jak najbardziej spokojna :) Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 (edited) Też się zastanawiam nad tym słoniem. Czy użytkownicy mają może jakieś nowe opinie? Dla uzmysłowienia wielkości różnych alternatyw poniżej ciekawe zdjęcie i link do dyskusji na arniesairsoft http://arniesairsoft...a-trijicon-srs/ Edited September 2, 2014 by 3kor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts