Powała Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 (edited) Mam kłopot. Mam w mojej zbrojowni Siga Sauera P226 z blow-backiem, cały z ABS-u, leży już trzy lata nie był używany bo złośliwość losu spowodowała, że wypadły mu śrubki z okładzin i się trochę "rozsypał". Teraz po naprawie zaczynam go używać. Gdzieś zapodziało się od niego pudełko i nie wiem jak określić jakiej jest firmy. Wydaje mi się, że WE ale nie mam pewności. Czy da się w jakiś sposób określić jakiej jest produkcji, bo chcę do niego dokupić magazynek zapasowy i nie wiem jaki będzie pasował? Ps Proszę nie cytować w "najgłupszych" :icon_wink: Edited November 22, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Cały plastikowy to może też być SY, ale nawet jeśli to WE to prawie każdy magazynek od klonów Marui wchodzi. Weź od kogoś znajomego maga od KJW albo WE i przypasuj. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Plastikowe WE? Nie wydaje mnie się. No i chyba Sig WE jest młodszy jak 3 lata, Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 No może nie cały "plasticzany", bebeszki, spust, kurek, wszystkie dźwigienki są metalowe, magazynek też, stopka magazynka nie jest płaska jak w KJW, tylko ma kształt kopytka jak w WE. Może identyfikację ułatwi dodatkowy opis: - na lewej okładzinie chwytu jest wytłoczony po środku symbol P226, - na prawej okładzinie, u góry Made in China a po środku SIGSAUER, - nakładki i grzbiet chwytu są chropowate, - przednia powierzchnia chwytu poprzecznie żłobkowana, - w oknie suwadła napis 6 mm Para, - zwalniacz magazynka tylko po lewej stronie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 (edited) To jest SY jak w mordę strzelił. Magi do nich (produkcji SY) bywają na rsov, to oczywiście klon Marui, więc magazynki marui podchodzą. KJW są nieco za szerokie, z tego co pamiętam. Edited November 23, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 Nath, zawsze w Cibie wierzyłem, jesteś geniuszem. Dziękuję :icon_exclaim: :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts