Odbyt Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 (edited) Tak jak w temacie co lepiej? Jeśli chodzi o cymę to mam na myśli wersje A czyli te taktyczną z RIS'em na foncie Edited November 27, 2013 by Odbyt Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Czy w grę wchodzą tylko te repliki? Bo jakiś stalowy Boyj byłby znacznie lepszy. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Kurde, ten Beta Specnaz? Za taką cenę to już porządne RK Boyi można kupić. Natomiast jeśli chodzi o szyny to i do Boyi można takowe zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Odbyt Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 (edited) Po prostu jestem odbyt wiec zamknij mordę jak mówię a jak nie masz nic do powiedzenia to opuść temat. Ps. do przedmówców z logicznymi wypowiedziami czyli jakiś boyi m4/16 stal były dobrą opcją? Posty, do których odnosi się pierwsza część wypowiedzi tego użytkownika zostały usunięte. Edited November 27, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Kolejne wypowiedzi obrażające innych użytkowników, nie związane z tematem lub w inny sposób niezgodne z netykietą będą skutkowały czasowymi blokadami konta. Nowemu koledze jestem w stanie wybaczyć ale na przyszłość proszę uważać na słownictwo. Quote Link to post Share on other sites
Odbyt Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 Dodam że obie repliki chce kupić używane od kumpla za 300 zł pytanie jest takie która z nich posłuży mi dłużej. Minus bety to 70 chińskich FPS mniej a plus że mogę dodać do niej szpej typu chwyt taktyczny... Natomiast w modelu 0.28 dodam kupę(ze względu na brak ris) + stokowo dupne przyrządy celownicze. I teraz nasuwa się pytanie 70 fps (katalogowych zależy jak małe dziecko za miskę ryżu poskłada) czy szpej i oczywiście co mi dłużej wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 1. RK Boyi to kałasze, zewnętrznie dużo lepsze niż Cm 028. M4/16 od Boyi unikaj. 2. Fpsy to nie wszystko. Zdarza się, że sprzęt mający mniej fps jest celniejszy i ma większy zasięg. Fpsy bezpośrednio wpływają jedynie na czas jaki cel ma na reakcje (im mniej fpsów tym kulka leci wolniej więc cel ma troszkę więcej czasu na schowanie się). 3. Cm 028 w wersji A oraz B (a pewnie też w jakiś innych) ma szyny RIS. 4. Jeżeli obie repliki to używki to nikt z nas Ci nie powie, która jest lepsza - wszystko zależy od stopnia zużycia. Jeżeli ufasz koledze, że nie zrobi Cie w konia to sprawdź obie repliki (która dalej strzela, która celniej, która lepiej wygląda, czy nie słychać zgrzytów, trzasków, pisków) i spytaj kolegę, która lepsza. Jeśli kolega jest uczciwy to powie szczerze, gorzej jak nie jest. Używki to loteria - nigdy nie wiadomo co i jak dlatego... 5. Jaki masz budżet? Może dobralibyśmy wspólnymi siłami jakąś nówkę? Quote Link to post Share on other sites
Odbyt Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 No i to mi się podoba. Mam ok. 500 zł na start czyi Replikę ochronę oczy kulki inne duperele hełm kawałek munduru.... Lepszą opcją była by wersja A tylko ze ona jest jakaś licha taka znaczy tak mi się wydaje że nie pociągnie już długo. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 (edited) Mundur - komplet można mieć za 50zł (a jak sie porządnie poszuka to i mniej) - szukaj niemieckiego flecktarna, brytyjskiego/holenderskiego DPMa - to najtańsze i dobre mundury. Nie muszą być nówki, ja mam używkę już chyba trzeci rok i trzyma się świetnie. Hełm sobie narazie odpuść - czapka z daszkiem też ochroni czoło, a są ważniejsze wydatki niż hełm. Ochrona oczu - najpierw odpowiedz na pytanie co będzie lepsze dla Ciebie? Gogle czy okulary? Gogle (niektóre) pozwalają na noszenie okularów korekcyjnych i lepiej przylegają do twarzy, ale mocniej parują niż okulary. W każdym razie, dobre gogle można kupić za około 60zł, a okulary zdaje się (mniej się orientuje niż w goglach) za około 50zł też się znajdzie. Porządne kulki - G&G 1kg - 40zł. Razem jakieś góra 150zł, a to zostawia nam jakieś 350zł na replike. Jeśli podobają Ci się G36 to zastanów się nad GFG14 - kosztuje około 350zł, ale zdaje się, że dopiero po nowym roku będzie dostępne na Gunfire. Edytuj: Zapomniałem wcześniej napisać, że jeżeli zdecydujesz się na Cm 028 to unikaj wersji B i S - z tymi kolbami jest więcej problemów niż pożytków. Edited November 27, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Odbyt Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 I wyjaśniłeś :D Dziękuję bardzo dla mnie jasne wszystko co i jak mam ogarnąć : ) Leci pochwała. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Teraz w Gunfire do 3 grudnia RK-05 jest przecenione z 550 zł na 380 zł, więc polecam się przyjrzeć ofercie bo jest to o wiele lepsza replika niż plastikowe CM.028 ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts