Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rusofilizm - Cyma cm 0.28/ AK 74 Arsenal Beta Spetsnaz

Recommended Posts

Po prostu jestem odbyt wiec zamknij mordę jak mówię a jak nie masz nic do powiedzenia to opuść temat.

Ps. do przedmówców z logicznymi wypowiedziami czyli jakiś boyi m4/16 stal były dobrą opcją?

Posty, do których odnosi się pierwsza część wypowiedzi tego użytkownika zostały usunięte.

Edited by OFF

Dodam że obie repliki chce kupić używane od kumpla za 300 zł pytanie jest takie która z nich posłuży mi dłużej. Minus bety to 70 chińskich FPS mniej a plus że mogę dodać do niej szpej typu chwyt taktyczny... Natomiast w modelu 0.28 dodam kupę(ze względu na brak ris) + stokowo dupne przyrządy celownicze. I teraz nasuwa się pytanie 70 fps (katalogowych zależy jak małe dziecko za miskę ryżu poskłada) czy szpej i oczywiście co mi dłużej wytrzyma.

1. RK Boyi to kałasze, zewnętrznie dużo lepsze niż Cm 028. M4/16 od Boyi unikaj.

2. Fpsy to nie wszystko. Zdarza się, że sprzęt mający mniej fps jest celniejszy i ma większy zasięg. Fpsy bezpośrednio wpływają jedynie na czas jaki cel ma na reakcje (im mniej fpsów tym kulka leci wolniej więc cel ma troszkę więcej czasu na schowanie się).

3. Cm 028 w wersji A oraz B (a pewnie też w jakiś innych) ma szyny RIS.

4. Jeżeli obie repliki to używki to nikt z nas Ci nie powie, która jest lepsza - wszystko zależy od stopnia zużycia. Jeżeli ufasz koledze, że nie zrobi Cie w konia to sprawdź obie repliki (która dalej strzela, która celniej, która lepiej wygląda, czy nie słychać zgrzytów, trzasków, pisków) i spytaj kolegę, która lepsza. Jeśli kolega jest uczciwy to powie szczerze, gorzej jak nie jest. Używki to loteria - nigdy nie wiadomo co i jak dlatego...

5. Jaki masz budżet? Może dobralibyśmy wspólnymi siłami jakąś nówkę?

Mundur - komplet można mieć za 50zł (a jak sie porządnie poszuka to i mniej) - szukaj niemieckiego flecktarna, brytyjskiego/holenderskiego DPMa - to najtańsze i dobre mundury. Nie muszą być nówki, ja mam używkę już chyba trzeci rok i trzyma się świetnie.

Hełm sobie narazie odpuść - czapka z daszkiem też ochroni czoło, a są ważniejsze wydatki niż hełm.

Ochrona oczu - najpierw odpowiedz na pytanie co będzie lepsze dla Ciebie? Gogle czy okulary? Gogle (niektóre) pozwalają na noszenie okularów korekcyjnych i lepiej przylegają do twarzy, ale mocniej parują niż okulary. W każdym razie, dobre gogle można kupić za około 60zł, a okulary zdaje się (mniej się orientuje niż w goglach) za około 50zł też się znajdzie.

Porządne kulki - G&G 1kg - 40zł.

Razem jakieś góra 150zł, a to zostawia nam jakieś 350zł na replike. Jeśli podobają Ci się G36 to zastanów się nad GFG14 - kosztuje około 350zł, ale zdaje się, że dopiero po nowym roku będzie dostępne na Gunfire.

Edytuj: Zapomniałem wcześniej napisać, że jeżeli zdecydujesz się na Cm 028 to unikaj wersji B i S - z tymi kolbami jest więcej problemów niż pożytków.

Edited by MarekMac