Rogaś Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 nie boimy się wszyscy piłowania dyszy :icon_smile: po prostu to operacja nieodwracalna :icon_biggrin: dlatego ja osobiście traktuje to jako ostateczność. Po drugie można przegiąć :icon_smile: :maniak_OK: Tylko jako ostateczność! Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Ceiterina a ja mam małą propozycje zawadzić nie zawadzi a może pomoże mi kiedyś pomoglo z podawaniem podpiłuj popychacz dyszy ale nie od strony czoła tylko od 2 strony będzie przez to bardziej odciągał dysze do tyłu być może to pomoże. A co do opóźniacza zamiast dawać termokurczkę naklej na ten dzyndzel łożysko 6mm z AEG'a. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Ceiterina a ja mam małą propozycje zawadzić nie zawadzi a może pomoże mi kiedyś pomoglo z podawaniem podpiłuj popychacz dyszy ale nie od strony czoła tylko od 2 strony będzie przez to bardziej odciągał dysze do tyłu być może to pomoże. A co do opóźniacza zamiast dawać termokurczkę naklej na ten dzyndzel łożysko 6mm z AEG'a. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 nie pomoze. popychacz nie dotyka nawet głowicy cylidra, tylko dysza. jezeli dysza protech nie włazi, zrób jak pisalem na forum nie raz. wyjmij uszczelki, na wycior nakręć paaek papoeru ściernego, bardzo drobnego i włóż wycior w dyszę i pokręć trochę. wyjmij i sprawdź czy wejdzie, jeśli nie to szlifuj w teb sposób dalej, ale nie przedobrzyj. Quote Link to post Share on other sites
Ceiterina Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Właśnie tak zamierzam, ale w śród miliarda zabaweczek, narzędzi itp. NIE MAM KLEJU który może posłużyć do przyklejenia czegokolwiek do zębatki. Kupię coś zaraz na mieście, przejrzę tutoriale na YT z spiłowaniem listwy. Posiedzę chwilę i się zastanowię co wybrać. Choć nie ukrywam że wolałabym zacząć od modyfikacji zębatki niż piłować listwę Ultimate. Dziękuję za kolejne rady Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Seger nie koniecznie nie raz jest tak że głowica wchodzi dość głęboko w cylinder przez co popychacz opiera się na ściance cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Mnie jak dysza ProTecha do AK nie pasowała na głowice cylindra zastanawiałem się czemu, pasować pasowała jednak nie wsuwała się do końca, brakowało koło 5-6mm. Okazało się że głowica cylindra była wersją dla np G36 gdzie prowadnica dyszy jest dłuższa od wersji krótkiej do replik z dyszami krótkimi. Wymiana głowicy cylindra na krótka i dysza weszła bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Seger nie koniecznie nie raz jest tak że głowica wchodzi dość głęboko w cylinder przez co popychacz opiera się na ściance cylindra. Nie spotkałem się z takim czymś. Zawsze głowica cylindra była na styk z cylindrem i banglało dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Ceiterina Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Na początek wrzucam zdjęcia z ułożenia listwy i zębatki tłokowej aby zobrazować problem. Postanowiłam trochę zyskać z tej luki między czołem głowicy cylindra a dyszą i użyłam kleju Kropelka oraz płaskiego paska wulkanizowanej gumy. Przykleiłam wycinek do popychacza wg. tego zdjęcia (czerwona kreska) Po tym działaniu, zębatka miała opory i nie chciała swobodnie wykonywać obrotu. Zeszlifowałam nadwyżkę tej gumy, aby nic nie wadziło, sprawdziłam swobodę zębatki tłokowej i jak wszystko było dopasowane, złożyłam Gearbox. Efekt póki co genialny, eMeczka strzela pojedynczym, full auto, po zmianie magazynka. Jutro wystrzelę więcej bbsów i jeżeli nic się nie "stanie" złego, myślę że temat można zamknąć. Dziękuję wszystkim za POMOC :) i jakże cenne rady. Kaś Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 To samo byś uzyskała naklejając kawałek tej gumy na czoło popychacza jak pisałem wyżej, szybciej i prościej. Na przyszłość polecam jeszcze założyć opóźniacz listwy popychacza na zębatkę tłokową. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts