Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomoc w wyborze

Recommended Posts

Witam, w asg jestem nowy przeczytałem temat dla zielonych ale dalej nie potrafię nic wybrać, na początek myślałem nad zakupem elektrycznego pistoletu hk p30 umarex oraz nad zakupem "elektryka" m4a1 well (d94s) mam w sumie ok 160 z hakiem nie chciałbym raczej tych gazowych bardziej interesuja mnie elektryczne. Proszę o opinię tego p30 i o jakąś poradę aalbo konkretną bron do wyboru.

Po pierwsze, sensowne - opłacalne - elektryki zaczynają się od 300zł. Wyjątek stanowi tu pistolet Cymy (cm 030 i chyba 121), ale to koszt około 200zł (a i raczej nie nadaje się na replikę główną). Te tańsze sypną się szybko i lepiej ich nie kupować - strata forsy - lepiej daj na WOŚP albo przelej dla mnie :D

Po drugie, jeżeli pisząc "mam w sumie ok 160 z hakiem" masz na myśli posiadanie około 160zł to w tej cenie masz do wybory dwie sensowne repliki - oba to shotguny, jeden to AGM 003, a drugi M56 od DE.

Po trzecie, pamiętaj, że musisz kupić jeszcze dobrą ochronę oczu.

Który shotgun byłby lepszy według ciebie? Warto kupic pistolet sprezynowy jak tak to jaki? A z pieniędzmi chodziło mi że posiadam 170 zł to dokładna liczba bo przeliczylem wybacz za błędy pisze przez telefon xd

Edited by monkr

Wybór wersji to sprawa mocno osobista. Jedni wolą wersje z kolbą (łatwiej się celuje), a inni bez (łatwiej się manewruje). Kulki o wadze 0,23 lub 0,25g. Jeśli zaś chodzi o sklepy to przede wszystkim unikaj airsoftxtreme - to oszuści. Dobre sklepy to m.in. Taiwangun, Gunfire, Zbrojownia.

Ja bym polecił to co wyżej. Nowe i sensowne elektryki zaczynają się od 300zł. Do najtańszych należą Mp5 od Galaxy, Kałasz Cymy (Cm 028) i jakieś wersje G36 od GFC. Możesz próbować ładować się w używki, ale z nimi różnie bywa i przyjęło się, że zielonym się ich nie poleca. Może przed świętami trafisz na jakąś promocje i upolujesz jakąś nówkę. Ewentualnie możesz spróbować dozbierać forsę i dopiero na wiosnę coś kupić. W czasie zimy i tak odbywa się mniej strzelanek więc dużo nie stracisz (chyba, że ceny wzrosną).

Zima to nie jest dobry okres na rozpoczęcie asg, stockowa bateria ci będzie szybko padać, gumki hop-up będą jak kamień.

Jednak jeśli naprawdę chcesz to kup taki zestaw: (moja subiektywna opinia)

-Glock 18c (cm 0.30) (190zł)

-2 dodatkowe magazynki (60zł)

-kabura jakiś acm,gfc (30zł)

Czyli wychodzi 280zł + reszta funduszy na okulary np. uvex i-vo, uvex x-one/trend/act.

Ale zastanów się najpierw czy masz się z kim strzelać i gdzie ? Czy nie lepiej poczekać do sezonu letniego i dozbierać ? Najlepiej pożycz od kogoś replikę na kilka strzelanek i zastanów się czy asg jest naprawdę dla ciebie. Spędz kilka godzin, weekendów i poczytaj forum, ja w asg bawię się od wielu lat i jakoś wystarczyło mi czytanie forum nie zadałem żadnego pytania na forum bo tak na prawdę wszystko już było...

W sumie wszystko jest na forum ale nikt nie napisał tego tak jak ja chciałem. Przez to i czytanie forum dowiedziałem się trochę o tym co jest warte ceny dlatego mój zestaw jaki sobie ustaliliłem* jest następujący:

-Mp5k od galaxy bez kolby chyba

-Okulary

-Kulki 2k muszę ustalić ich wagę lub poczytać

Na mundur przyjdzie czas, pierw będziemy strzelać się z kolega później jakieś imprezy.

W moim mieście jest trochę laskow i innych istnieje pare grup itp. Strzelać pewnie mam gdzie. :)

Edited by monkr

Zima to nie jest dobry okres na rozpoczęcie asg, stockowa bateria ci będzie szybko padać, gumki hop-up będą jak kamień.

Jednak jeśli naprawdę chcesz to kup taki zestaw: (moja subiektywna opinia)

-Glock 18c (cm 0.30) (190zł)

-2 dodatkowe magazynki (60zł)

-kabura jakiś acm,gfc (30zł)

Czyli wychodzi 280zł + reszta funduszy na okulary np. uvex i-vo, uvex x-one/trend/act.

Ale zastanów się najpierw czy masz się z kim strzelać i gdzie ? Czy nie lepiej poczekać do sezonu letniego i dozbierać ? Najlepiej pożycz od kogoś replikę na kilka strzelanek i zastanów się czy asg jest naprawdę dla ciebie. Spędz kilka godzin, weekendów i poczytaj forum, ja w asg bawię się od wielu lat i jakoś wystarczyło mi czytanie forum nie zadałem żadnego pytania na forum bo tak na prawdę wszystko już było...

Z cymoglockiem niewiele ugra. Mam, i z własnego doświadczenia wiem, że zasięg skuteczny jest niewielki, bateria pada naprawdę szybko przy niższej temperaturze. MP5 Galaxy jest lepsze, łatwiej będzie wprowadzić tam drobne usprawnienia typu nowa gumka, batka czy inne wewnętrzne duperele. Dostęp do magazynków i innych akcesoriów jest również dużo większy.

A coś tańszego? Cena do 370 max używanych wolę nie brać bo nie znam się na kombinowaniu w nich. Miałeś może ta mp5 od galaxy? Jak tak to jak sie sprawdza w lasach, bo CQB u mnie nie ma raczej.

Przeczytałem opis na stronie nie na forum i opisują, że jest dobra.

Bo to będzie moja pierwsza replika będę używał jej w weekendy ale teraz są święta więc chyba codziennie :D. Może będzie jakaś tam przerwa. Żeby mi sie on nie rozwalil tylko. Do tej cymy zły link dałeś sam znalzłem wygląd i cenę.

Edited by monkr