Kr1s Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Witam, mam pytanie która z tych trzech luf z niższej półki jest godna polecenia o długości 407 mm JBU 6.01 JBU 6.03 Kuan Guarder 6.02 Pozdrawiam Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Jak dla mnie, ciężki wybór :D. JBU 6.01 mam i jest świetna w replice 410FPS, wyśmienite skupienie i powiększenie zasięgu. JBU Kuan polecają moi znajomi z replikami po 460FPS, sam widzę bardzo dobry efekt po tych lufach. O Guarderze nie mam zdania. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na preckę ? Max 100zł, 150zł ? Jako że miałem mnóstwo precek w różnych replikach różnych konfiguracjach to od siebie dodam że: JBU to aluminium które się wyciera, wyciera też kulki pozostawiając osad na wewnętrznej części lufy. Wpływa to drastycznie na zasięg i skupienie. Pozbyłem się czym prędzej. Madbull z powłoka teflonową też lubi się wytrzeć, aczkolwiek bywają dobre sztuki. Guarder to mosiądz który się nie wyciera za szybko. Jeśli już chcesz kupować pół-precki to zacznij od Systemy/Guardera właśnie dlatego iż są wykonane z mosiądzu. Na twoim miejscu wstrzymałbym się z zakupem aż dozbierasz sobie na minimum promyka skoro masz PJ25. Mniemam że wystrzelałeś już pierdyliard kulek na stockowej lufie, więc jeszcze kilka-kilkanaście tyś kulek nie zrobi Ci różnicy do czasu aż odłożysz kasiorę na Promyka. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 A ja z JBU nie mam żadnych problemów i z całą pewnością nic mi się z niej nie wyciera, tym bardziej nie zostaje osad z kulek. Link to post Share on other sites
Kr1s Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 Ok to nie pozostaje mi nic jak dozbierać do promka, temat do zamknięcia Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts