tred211 Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 Witam. Jestem posiadaczem w/w pistoletu. Problem polega na tym, że od nowości kulki latały jak chciały (lewo , prawo no i słabo podkręcało. Poprawanie, prostowanie gumy nic nie dało. Poprostu gumka hop-up do d.....y. Kupiłem nawet gaz ABBey specjalny do replik snajperskich (bardziej suchy gaz niż zwykłe gazy: symboliczna ilość olejku) i bez efektu. Zmieniłem gumkę na tą: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_227&products_id=9189&name=Falcon_-_Gumka_HopUp_-_KWA,_KSC,_KSC_System_7_GBB_-_F91 Sprawa teraz wygląda tak. Kulki latają prosto, nawet powiedziałbym jak na gaziaka bardzo prosto (mały rozrzut na boki), ale po kilku strzałach kulki zaczynają latać w niebo. Wystrczy chwilę odczekać i strzela znowu normalnie. Wygląda na to, że rozprężający się gaz powoduje, że gumka twardnieje i bardziej podkręca kulki, a niby jest silikonowa. Pytanie czy jest ktoś kto ma doświadczenia z tą gumą? Czy tylko ja trafiłem na taki egzemplarz tej gumy? A może problem leży gdzie indziej? Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Falcon kręcił mi mocno wszystko od 0,2 (poza pestkami bio od Capri -> inna faktura powierzchni) do 0,28 (przy nieznacznie większym podkręceniu hopa w glocku). Dlatego też wróciłem do gumy stockowej. Słyszałem gdzieś (i kiedyś) plotkę, że gumkę falcona trzeba przestrzelać, potem się wyrabia i kręci normalnie. Co do stockowej... mam założoną nówkę i żadnych problemów z lataniem kulek na boki. Może twój egzemplarz po prostu był jakoś już wadliwy i wymagał wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) Podaje 100% skuteczne rozwiązanie problemu. Weż stockowa gumkę, ostry nóz kuchenny i postaraj sie minimalnie sciąć gumke od środka .Wsadz nóz od przodu pod kątem i przekręc parę razy. U mnie i u kumpla pomogło. Glock srzela jak marzenie. Problem twki w nieprecyzyjnym wykonaniu stockowej gumki ( pełno tam wystających farfocli, które sciągaja kulki w lewo lub prawo). Przerabiałem to;) Co do falcona - on sie nie ułoży. U mnie po 100 kulkach dalej walił w gwiazdy. Edited December 20, 2013 by Said Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Taka ciekawostka. Użyłem gumki stock. Wydawałoby się, że wszystko jest ok. Ale jednak nie. Kulki nadał latały lewo i prawo, góra i dół. Jako, żę znowu zrobiło się ciepło zacząłem kombinować. Założyłem z powrotem falcona. Przy hopku na 0 i kulkach 0,25 nadal leciały w niebo. Dopiero zastosowanie kulek 0,4 spowodowało, że replika strzela celnie jak po sznurku. Gaz Abbey SNIPER ze śladowymi ilościami olejku silikonowego Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts