TuBylem Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Hej. Airsoftem zajmuję się od bardzo niedawna i wiem, że mechanizm repliki należy co jakiś czas smarować. Moje pytanie brzmi tak: czy jako początkujący replikę mam smarować samemu, czy może oddawać do jakiegoś serwisu itp. Jeżeli samemu, to jakiego smaru używać? Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 W przypadku replik elektrycznych nie ma najmniejszego sensu smarować repliki częściej niż raz do roku. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Powiedz jaką masz replikę (spring, gaz, AEG). Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Jak masz smykałkę do takich rzeczy, to możesz śmiało samemu serwisować replikę. Jeżeli masz dwie lewe ręce, to oddaj ją w ręce dobrego serwisanta. Link to post Share on other sites
TuBylem Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 Aktualnie posiadam elektryczną M4. Dwóch lewych rąk nie mam, ale nigdy nie smarowałem mojej repliki. Jeżeli miałbym smarować to czym? Są jakieś silikonowe smary, ale nie wiem czy do smarowania własnie GB. Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 ŁT-43 da radę . Stosuję już jakiś czas z powodzeniem. Zanim się za coś zabierzesz obejrz tonę filmików na jutubie. Jest tam tego od groma. BTW. Jest cały dział tu na forum o serwisowaniu. Link to post Share on other sites
alyjen Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 a smary silikonowe czy po prostu silikon w spray to do gum (tylko hopka nie smaruj) konserwacji uszczelek itp. Link to post Share on other sites
Recommended Posts