Psychopatyczny Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Witam zastanawiam się na kupnem którejś z tych emek, zależy mi na trwałośći i zasięgu (strzelam się w lesie) którą byście wybrali, i jakie macie opinie o nich: http://gunfire.pl/product-pol-1152197990-Replika-karabinka-CM16-Raider.html http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html?text=sa-b02 Proszę o opinie, która lepsza, jak z zasięgiem, trwałością itp. Pozdrawiam. :) Quote Link to post Share on other sites
PoczątkowyManiak Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Bez zastanowienia bierz Specne. Możesz jeszcze ew. dozbierać i kupić M-kę od EA. Quote Link to post Share on other sites
Rincewind123 Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Bez zastanowienia bierz G&G. Posiada świetny markowy gearbox do którego SA się nie umywa. Replika ma też od razu sławną zieloną gumkę hop-up, więc nie trzeba jej zmieniać. Mam kilka tych replik u siebie w grupie, prezentują bardzo dobre osiągi. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Bezapelacyjnie g&g. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Z tych dwóch G&G. Bez zastanowienia nie bierz specny, jeżeli zależy ci na długiej pracy. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 (edited) Bez zastanowienia bierz G&G. Posiada świetny markowy gearbox do którego SA się nie umywa. Replika ma też od razu sławną zieloną gumkę hop-up, więc nie trzeba jej zmieniać. Mam kilka tych replik u siebie w grupie, prezentują bardzo dobre osiągi. Gearboxy G&G W M'kach nie są takie super super a jeśli chodzi o gumkę to zielona G&G wcale nie jest taka super, na przestrzeni ostatnich kilku lat, delikatnie mówiąc, zkiepściły sięInna sprawa, że autor tematu porównuje replikę markową do chińskiej i tutaj faktycznie najlepszym wyborem będzie G&G. Ogólne to M'ki G&G, na tle konkurencji, wypadają średnio. Edited February 19, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Dopiszę kilka zdań. .. Przez pierwsze 10000 kulek było ah i oh. Później radość ma spadła, a dokładnie po wymianie sprężyny na m130. Wszystko miało być wzmocnione a tu zonk. Zębatka na silniku się wyrobiła, wyłamał się ząb na zębatce gearboxa. Ogólnie się skiepściło. Wrzuciłem w karabinek 50% ceny i nadal nie działa jak bym sobie tego życzył, czego nie mogę powiedzieć o mp5 cymy... Quote Link to post Share on other sites
Baxian Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 (edited) Ok ... tylko, o której replice z tych dwóch zaproponowanych przez autora tematu teraz opowiadasz ?? Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Nie wiem skąd pochlebne opinie dla GG w tym starciu. Ta śmieszna segregacja klasami wrzuca GG na niby wyższy poziom, a prawda jest nieco inna. Specna oferuje komplet fajnych części w stocku, jedynie ich spasowanie kuleje i podcina skrzydła. GG oferuje wypolerowany na wysoki połysk chłam, sprytnie poskaładany, żeby zachowywał pozory "wzmocnionego" jak to dumnie nazywają. Jak jest na prawdę? Wystarczy poczytać tematy o wzmocnionych szkieletach GG, wzmocnionych zębatkach GG, wzmocnion.....itd. które wysiadały w stockowej konfiguracji, a przy tuningach padały jak szmaty. Często na forum była powtarzana fraza "GG dobre, ale słabe do grzebania", po przeczytaniu tych tematów będzie wiadomo dlaczego wszyscy powtarzali taki wierszyk. Zewnętrznie też kiepsko, GG plastik. Oczywiście fortel w postaci "super tajwańskiego tworzywa" kontra ZnAl. Prawda jest taka, że Specna oferuje jeden z najlepszych stopów od chińczyków. Lekki i dość miękki stop świadczy o dużym udziale Al, więc mało ma to wspólnego z Cymkami które lane są z ciężkiego i sztywnego, (przez to kruchego) gównolitu, który nijak nie potrafi zaabsorbować energii przy użytkowaniu czy upadku lekko się odkształcając, tylko szybciorem łapie luzy lub pęka na amen. Do tego afera z gumkami, które z polecanych zastępników dołączyły do grona "wzmacnianych" błyszczących atrap GG. Mówię to ja, niegdyś wielki Specno Sceptyk, kwitujący pozytywne opinie kumpli o Specnach prześmiewczym uśmieszkiem i szykującym się do zakupu czegoś z "1 klasy". Obecnie mam dwie Specny. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Ok ... tylko, o której replice z tych dwóch zaproponowanych przez autora tematu teraz opowiadasz ?? Wnoskujac z mojej wypowiedzi, nieco wyżej, to o g&g:D Posiadam Gr16 ... a teraz to już właściwie tylko jego korpus i oryginalną preckę. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Z GG tak jest, dobre póki nie zaczniesz grzebać, podobnie ma Ares, G36 które mam do tej pory leży w safie rozflaczone bo po prostu...umarło, nie zaakceptowało przeszczepu i zębatki zrobiły rzeź z tłokiem i łożyskami. Ogólnie "fenomen" GG polegan a tym, że po prostu jest mniejszy rozrzut jakościowy i wszystko jest ładnie spasowane. Niestety z czasem firma straciła na jakości, najlepszym przykładem jest "legendarna" zielona GG która obecnie jest średnia, inny egzemplaż kupiony pare lat temu śmiga jak miód do tej pory. De facto wsadzenie specny do jakiegoś dobrego body nie jets takie głupie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts