Kobers Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Witam mam pytanie o gogle balistyczne US Army ESS (tutaj link http://allegro.pl/go...3844326356.html ) Czy zmieszczą się pod nie okulary korekcyjne. Link to post Share on other sites
OFF Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Eh.. widzę, że nie chciało Ci się użyć tej szukajki. Radzę z niej jednak skorzystać. Poza tym nawet nie wiemy jakie masz oprawki, więc skąd mamy wiedzieć czy się zmieszczą. Z fusów? Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Po doświadczeniach moich i kolegów - na dłuższą metę będzie niemiłosiernie uwierać. ESS Land Ops lepiej się w tym celu sprawdzą. A najlepiej kup soczewki jednodniowe i po problemie. Link to post Share on other sites
Kobers Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 Po doświadczeniach moich i kolegów - na dłuższą metę będzie niemiłosiernie uwierać. ESS Land Ops lepiej się w tym celu sprawdzą. A najlepiej kup soczewki jednodniowe i po problemie. Może zaryzykuje i kupie te używki bo i tak nie są drogie a moje strzelanki nie będą długo trwac :D Link to post Share on other sites
Powała Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 W goglach nałożonych na okulary korekcyjne, faktycznie Twoje strzelanki nie będą długo trwać. Po przebiegnięciu 100-200 m będą zaparowane zarówno okulary jak i gogle a trudno się strzela, jeśli nie widzi się celu. Rozwiązaniem są soczewki, tak jak pisał Hell, albo niestety zdecydowanie droższe http://www.ess-polska.pl/index.php?cPath=546 Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Link Powały przenosi na strone główną, ale zapewne chodziło mu o serie TurboFan - koszt około 600zł... Ale można zmontować takie coś samemu - trzeba tylko znaleźć odpowiedni wentylator (wiatraczek) i zmontować zasilanie. Noszę okulary pod Bolle Defender i niestety cały zestaw paruje jak dziki. Same Defendery parują, a do tego jeszcze dochodzą parujące szkła korekcyjne. NIe wiem, może to tylko mój problem bo ja się strasznie pocę i nawet połączenie tabletek przeciw poceniu i płynu do mycia naczyń na szkłach nie pomogło. Link to post Share on other sites
Recommended Posts