Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nieszczęsny przełącznik ognia w MP5 [CA]

Recommended Posts

Tak jak w temacie, mam nieustający problem z przełącznikiem trybu ognia w MP5 CA, chodzi o to małe plastikowe kółko które porusza płytką selektora ognia. Kupiłem już chyba trzeci taki przełącznik i dosłownie parę użyć po założeniu wyrabia się plastik na styku pina dźwigni zmiany trybu ognia, nic w tym dziwnego, gdyż jest to tylko lekkie ścięcie plastiku a musi przenosić tak dużą siłę. Pytanie moje brzmi czy jestem jedyną osobą, która ma taki problem? Czy może moja dźwignia jest zła i dlatego tak szybko niszczy przełącznik i czy jest jakieś sensowne wyjście z tej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc!

Chodzi mi o taki przełącznik, a wyrabia się ten otwór w środku ( z prostokąta robi się koło) http://gunfire.pl/product-pol-1152199023-Przelacznik-selektora-ognia-do-replik-typu-MP5.html

Edited by kpt.bobek

Ten pierdzielnik ma być na tyle mocno przytulony od środka do ścianki korpusu repliki, by wystawał.

Zauważ, ze ma takie prostokątne badziewko, które bardziej wystaje.

Ten kawałek ma wchodzić aż w dźwignię selektora, która też ma bardziej spłaszczone wycięcie. I w nim już się nie obróci. Na samym trzpieniu ma prawo mieć luz i to nie ma znaczenia. To nie pręcik, tylko dźwignia tym kręci.