leriander Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Przymierzam się do zakupu repliki m4. I tak.. z G&P uwagę moją przykuła emka magpul moe dark earth, z EA lr 300. Zastanawiam się która będzie lepsza? Jeszcze kolega poleca specnę. W G&P słyszałem, że jest parę problemów. Którą firmę moglibyście polecić i dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
BackLogers Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Najlepsze wykonanie oraz bardzo dobre części wewnętrzne posiada G&P i jest uważana za jedną z najlepszych firm produkujących repliki M4. EA posiada bardzo dobre spasowanie części (nie wiem jak w lr 300) oraz dobre części wewnętrzne. SA robi w miarę dobre chińskie M4 w przystępnej cenie. Moim zdaniem najlepiej kupić G&P które jest bezkonkurencyjne w swoim wykonaniu zewnętrznym oraz częściach wewnętrznych. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted January 12, 2014 Author Report Share Posted January 12, 2014 (edited) Tylko czy takie G&P da radę ze swoimi fps'ami w lesie? W specnie można w miarę szybko sprężynę zmienić i to jest na + No i z G&P jest trochę problemów podobno. Edited January 12, 2014 by leriander Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Te troche problemów to pękające ośki w zębatkach-widziałem to dwa-trzy razy w stockowych replikach, wymiana w ramach gwarancji albo tuningu. G&P są wykonane najładniej, są żywotne jak cholera, a wybór różnych oznaczeń na korpusach i szynach potrafi przyprawić o zawrót głowy. LR EA jest tak samo dobrze spasowana jak emka, W środku-to samo co w emce-120 wkładasz bez wielkich inwestycji, ale nic więcej, bo skorupa gb szybko padnie. Specna wygląda na takiego emkowego jabola-tania i dobra, bo dobra i tania. Wygląd nie powala, oznaczenia są mocno lipne, ale pomijajac to repliki póki co strzelają dobrze i nie robią fochów (w moim najbliższym otoczeniu są dwie albo trzy specny i wszystkie strzelają aż miło patrzeć), aczkolwiek te repliki są na rynku zbyt krótko, żeby wydać rozsądny werdykt (patrz casus emek cymy, gdzie przedwcześnie okrzyknięto je mesjaszami chińskich emek, a potem się okazało, że uszy w korpusie rwą się aż żal patrzeć). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts