Digger_Wilk Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Witam serdecznie, Otóż mam pewien problem, gdyż nie wiem która z replik ASG jest lepsza: http://gunfire.pl/product-pol-1152200408-Replika-sprezynowa-karabinka-M46A.html http://gunfire.pl/product-pol-1152201516-Replika-sprezynowa-karabinka-Colt-M4A1.html Potrzebuję szybkiej odpowiedzi gdyż mam zamiar zrobić koledze niespodziankę urodzinową. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Sprężynowe karabiny? Nie wiem czy do ASG będą się nadawały... Ze sprężyn i wogóle z replik do ~350zł to http://www.taiwangun.com/en/shotgun-long-003-agm mam, polecam. Wiele osób też Ci poleci. Również powiedzą, że innych takich tanich się nie opłaca. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Jw. Czasy gdy "nowi" biegali ze sprężynami minęły jakieś 5-6 lat temu. Jednak jeśli chcesz koledze zrobić prezent to obie repliki będą ok. Famas cieszył się sporą popularnością w zamierzchłych czasach. Emki nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Podobnie jak Wikitor, polecam AGM003. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Buniek, ja tam ze sprężyną latam. Fakt, wybrałem ją bo bez sensu jest pakowanie 800zł na początek jak nie wiesz czy ci się spodoba. Pozdrawiam A, i Powała na pewno Ci jeszcze przypomni ( albo koledze), żeby kolega używał dobrych kulek, np G&G, ale nie wiem czy przy takich replikach są one konieczne. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Ja też od czasu do czasu biegam z AGMem. Ale mówiłem tu o ogólnej tendencji :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Ja tam za jakieś, hmmm... miesiąc, dwa mam zamiar też kupić "porządniejszą" replikę, np. Mp5 cymy albo M14 też cymy. No może jakieś M4 :) Sorki za ot :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) (...)A, i Powała na pewno Ci jeszcze przypomni ( albo koledze), żeby kolega używał dobrych kulek, np G&G, ale nie wiem czy przy takich replikach są one konieczne. Może nie konieczne ale pożądane, dobra kulka zapewnia stabilną trajektorię, a zatem dobrą celność i skupienie a to połowa sukcesu, zwłaszcza przy użyciu "pompki" z której nie strzelisz serią zapewniającą trafienie przeciwnika. W tej chwili na bardzo dobrym poziomie są kulki G&G 0,25 i MadBull 0,25, a na niezłym Guarder 0,23 (wystarczające do AGM-a) i 0,25. Edited January 15, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts