HeavyGuner Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Witam Szukam krótkiego poręcznego pm-a. Mam na oku MP7, UZI, MP9. do ok. 1000 zł. Mam mp5 z JG które nie spełnia moich oczekiwań zewnętrznych. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Szukasz repliki gazowej czy elektrycznej? Do czego chcesz jej konkretnie używać? Jaka długość maksymalna? Jakiej potrzebujesz mocy? Bo tak szukając krótkiego PM'a możesz brać cokolwiek z w/w. Z tanich jest MP5K galaxy, widziałem też elektryczne MP-7. Bardzo mała fajna zabawka. Nie wiem jakie masz wymagania, ale brałbym albo MP5K albo P90 (50cm długości) ze względu na normalne gearboxy. MP5K od galaxy ma V3 natomiast P90 ma V6 (dużo nie niego jest części). Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 (edited) Trochę do lasu, trochę do CQB, moc ok 300 fps , długość maksymalna 50 cm. Raczej aeg. Znalazłem mp7 od umarexa ale boję się że abs będzie taki sam jak w tej mojej mp5 z JG. Problem jest też z kupieniem tej mp7, wszędzie niedostępna. Masz jakieś propozycje co do firm, linki ? Edited January 16, 2014 by HeavyGuner Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 (edited) Popatrz na MP7 Well to umarex a tańszy i dostępny R-4 szukaj pod taką frazą Masz temat o replice: http://forum.wmasg.p...76-mp7-r4-well/ Jak do lasu to to MP7 się nie nadaje patrz na MP5 PDW Galaxy Edited January 16, 2014 by Rikardo015 Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Od razu ci powiem, że 300FPS do lasu to jednak na chwilę obecną mało. Więc tak uniwersalna replika nie będzie, chyba że coś z szybką wymianą sprężyny, choć jak się nie boisz otwierać GB to i bez tego się obejdzie. Na twoim miejscu rozważałbym: http://www.taiwangun.com/cm-041k http://www.taiwangun.com/g-5k-galaxy http://gunfire.pl/product-pol-1152197797-Replika-pistoletu-maszynowego-FN-P90.html (niestety aktualnie niedostępna) Są też chińskie P90 od ACM, KSP itp... ale nie jestem przekonany, czy przy KA warto się w nie bawić. Z resztą i tak niedostępne. Ewentualnie może pomyśl nad jakimś normalnym karabinem do lasu i boczniakiem do CQB. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 (edited) Mp5k marui, od biedy galaxy. Główną zaletą jest GB v3,i łatwo dostępne części. Cymy bym nie brał bo jest stosunkowo ciężka, no i znalowa. Żeby kupić P90 trzeba ją lubić. Nie każdemu pasuje wygląd, jest wybredna pod względem magów, spust jest kapryśny itd. Jak już P90 to tylko od marui, ew G&G, lub King arms(pro line). Edited January 16, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Są jeszcze elektryczne MP7 od Marui, ale nie wiem, czy można je gdzieś jeszcze kupić. Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 (edited) Popatrz na MP7 Well to umarex a tańszy i dostępny R-4 szukaj pod taką frazą Masz temat o replice: http://forum.wmasg.p...76-mp7-r4-well/ Jak do lasu to to MP7 się nie nadaje patrz na MP5 PDW Galaxy Czym się one różnią , mają gruby plastik ? Gdzie mogę dostać do nich magi ? Edited January 16, 2014 by HeavyGuner Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 (edited) MP5PDW [GALAXY] najlepsza replika z niskiej półki cenowej, doskonała do CQB i w lesie też się sprawdza, niezawodna. Pojawiły się też MP5PDW [CM], są niemal dwa razy droższe ale mam wątpliwości czy dwukrotnie lepsze. MP7, raczej sobie odpuść, w lesie nie sprawdzi się. Edited January 17, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Są jeszcze elektryczne MP7 od Marui, ale nie wiem, czy można je gdzieś jeszcze kupić. Można kupić, nawet nowe szt zapakowane w pudełko. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 (edited) Jeśli szukasz czegos przyzwoicie wykonanego to wez MP5K od CM (do CQB) jeśli ma być bardziej uniwersalna to MP5 PDW od CM. Za reszte kasy zamontuj jakaś lufe precyzyjna (Systeme lub Guardera) i zmień gumkę na przezroczystego Guardera (od 300 do 350 fps kreci idealnie). Jeśli wolisz lżejsze repliki biez MP5K lub PDW od Galaxy. Edited January 17, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 (edited) (...) Jeśli wolisz lżejsze repliki biez MP5K lub PDW od Galaxy. ... i o połowę tańsze a wcale nie o połowę gorsze... Edited January 17, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted January 17, 2014 Author Report Share Posted January 17, 2014 Podjąłem decyzję kupię mp5 sd6 cymy do lasu, i zastanawiam się nad tym mp7 wella do cqb Jaka jest żywotność, wykonanie zewnętrzne tego wella ? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 (edited) Po pierwsze to MP7 ma gearbox typu mini z którego wyciśniesz max 280-300 fps. Jego żywotność przy tej mocy będzie ograniczona.Po za tym to Well wiec cudów się nie spodziewaj. W razie jakieś awarii będziesz miał problem z częściami. Mialem na serwisie MP7 AEP Umarexa i nawet on wypada kiepsko przy Galaxy. Skoro do lasu będzie SDMP5 to weź MP5K od Galaxy do CQB posłuży ci na pewno dłużej niż MP7 Well-a, do tego będziesz mógł wymieniać magazynki miedzy replikami. Edited January 17, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Popieram, bierz MP5SD6 Cymy i MP5K, lub PDW galaxy. Odpuść sobie Wella. Quote Link to post Share on other sites
DLOB01 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Taiwangun ma na stanie MP5K i PDW Galaxy info potwierdzone. Ja posiadam G36 od JG i chodzi idealnie. Po złożeniu kolby jak znalazł do CQB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts