Peto13 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Siemka mam pytanie o ten kolimator. ... Co można o nim powiedzieć ? Interesują mnie opinie użytkowników tego koli. Zastanawia mnie jak jest z widzocznością gdyż jest on zamknięty. Zależy mi na nim bo jest dekykowany do mp5 a ja posiadam galaxy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Kompletny shit. Mam taki, plamka rozmyta, niestabilna, nie nadaje się do niczego... :maniak_zle: Wyrzucone pieniądze... chcesz, sprzedam Ci za połowę ceny, pozbędę się złomu... :icon_wink: Nie komisuj :F Edited January 19, 2014 by Axel Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Podobno kolimatory dedykowane do mp5 są trefne jeśli chodzi o ich funkcjonowanie. Następna sprawa to problem z muszką. Taki kolimator jest zawieszony zaraz nad korpusem i muszka niepotrzebnie ogranicza widoczność. Ja postanowiłem kupić niską szynę i EOTecha. Wszystko ładnie przez niego widać, nic nie włazi w "kadr", a sam koli pewniejszy jeśli chodzi o jego działanie. No i zasilny zwykłymi paluszkami, więc w przeciwieństwie do koli dla mp5, baterii w nim nie będziesz musiał raczej nigdy wymieniać :) Całkiem wygodne rozwiązanie, ale w przypadku gdy nosisz gogle lub maskę lepiej kupić wysoką szynę, bo do niakiej nie uda Ci się złożyć. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Kompletny shit. Mam taki, plamka rozmyta, niestabilna, nie nadaje się do niczego... :maniak_zle: Wyrzucone pieniądze... chcesz, sprzedam Ci za połowę ceny, pozbędę się złomu... :icon_wink: Nie komisuj :teethh: Przecież żartowałem, nie sprzedałbym tego g***a nawet wrogowi, dość, że ja się naciąłem. Tak jak napisał Mr, wysoka szyna i porządny kolimator, to jest rozwiązanie dla wszystkich MP5-tek. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Popieram przedmówców - miałem ten "kolimator", na mp5 cymy. Jedno co mogę powiedzieć to to, że bez demontażu bębna celowniczego nie ma możliwości obserwacji plamki. Sprzęt ten nie jest wart swojej ceny. Na mp5 dobrze spisują się repliki krótkich, i średnich modeli EOTech`a (np 553, xps 1-2-3), oraz Aimpointy m2-3-4 na podwyższonych montażach np. http://deltashop.pl/pl/kolimatory/800-kolimator-aimpoint-m2-wysoki-.html Za długi kolimator (np. eotech 552) będzie blokował rączkę przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
Peto13 Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 No a jeśli miałbym taką szynę tj. niską, to jaki tani kolimator moglibyście polecić ? Zależy mi na tym zeby byl w miare tani Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Całe podforum o celownikach jest zalane tematami o taniej optyce. Wysil się trochę i poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
Peto13 Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Ok poszukam :D Temat zamknięty Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts