tomek54 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Hej. Niedawno was znalazłem i trzeba powiedzieć że jesteście niesamowitą skarbnicą wiedzy. Wertuję was od kilku dni w poszukiwaniu info na temat doboru repliki. Poradniki jak i wszystkie uwagi bardzo rozjaśniają temat, ale niestety prosiłbym was o małą przysługę w użyczeniu waszego doświadczenia. Szukam repliki m4 i nie chcę abyście szukali za mnie, ale jeżeli taką posiadacie i uważacie że jest godna polecenia, to prosiłbym o posta jaki to model i kilka słów wad i zalet. Podam wstępnie co szukam. -Replika M4. -Kwota 1000 zł -+ 300 zł -Przypuszczam że do zastosowań w terenie zielonym przedewszystkim, jak i rzadziej w budynkach. -Raczej powinna być z wysokim poziomem realizmu w użytkowaniu czyli ful metal (jeśli coś takiego jest w tej cenie ) -Raczej nie zamierzam jakoś strasznie ingerować w gearboxa - ewentualny tuning w kontekście lufy i gumki do podkręcania (wypadła mi nazwa) czyli coś co nie pozbawi mnie gwarancji na sprzęt. -Serwis i części zamienne - czyli łatwość dostępu -Zależy mi na niezawodności. Jeśli chodzi o tuning-z tego co piszecie to nie ma złotej zasady najdroższe części najlepiej się sprawdzają. Jeżeli polecacie model i go podciągaliście go to w skrócie napiszcie co i jak. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) http://forum.wmasg.p...bor-ostateczny/ ^ Poradnik odnośnie emek. Obecnie w cenie ~1000 złotych za replikę, doliczając koszt ładowarki, i baterii do zestawu dostaniesz z polecanych replik tylko produkty Evolution Arms. Osobiście polecił bym także ar-15`stki cymy, ze względu na niezawodność, ale choć jest ona w pełni metalowa to jednak jakość wykonania zewnętrznego nieco pozostawia do życzenia. Edited January 21, 2014 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Asgshop.pl - wybierz sobie coś z eMek G&P Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (...)-Przypuszczam że do zastosowań w terenie zielonym przede wszystkim, jak i rzadziej w budynkach.(...) Coraz częstsze - i słusznie - ograniczenia do 350 fps dla gier CQB, wykluczają zastosowanie repliki o wyższej mocy w budynkach... Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Tylko nie emki Cymy jakość wykonania bardzo słaba.Popatrz na G&P,Specna arms,EA.Ja osobiście za tą kasę kupiłbym to; http://gunfire.pl/product-pol-1152201942-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-G02.html Zostaje ci na kulki lufe granat i gumke.Zresztą ta replika ma "szybką wymianę sprężyny" i przed strzelanką zawsze możesz włożyć m100 lub m120.Zabawa z granatknikiem też będzie przednia. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Hahaha, szybka wymiana sprężyny w specna armsach to jakiś żart. Trwa to niewiele krócej niż wymiana w standardowych replikach, bo i tak trzeba dobierać się do gearboxa. Ale jeśli chodzi o repliki Specna Arms, są ok, najlepszy eMkowy chińczyk jak dla mnie. Jednak G&P byłoby lepszym wyborem, wystarczy popatrzeć na obydwie repliki i porównać ;) Quote Link to post Share on other sites
tomek54 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Tomku z poradnikiem tym przeszukiwałem sklepy i cholernie pomaga ale opinia doświadczonych użytkowników to co innego. Czy możecie się do tego ustosunkować. http://gunfire.pl/product-pol-1152202715-Replika-karabinka-LMT-Defender-CQC.html Znalazłem bardzo pochlebny artykuł na temat tej repliki w arsenale (miesięcznik). Tak dodatkowo ile kosztuje przyzwoita bateria i ładowarka do niej ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) Defendery od ASG są fajnymireplikami, kiedyś mocno zastanawiałem się nad jego kupnem. Chyba jedynym minusem jest kiepski silnik, który pracuje na zwykłych magnesach, a nie na mocniejszych neodymowych. Z resztą zaraz znajdę link do artykulu o nich na wmasg. Jeśli chodzi o baterie to koszt około 50pln, za ładowarkę należałoby dać około dwustu złoty, gdyż wtedy inwesujesz w pewny sprzęt, np. Imax B6. Można też szukać ladowarek tańszych ale ich zawodność bardzo często jest znacznie większa, co przysporzy Ci nerwów, a bateria będzie się "starzeć" szybciej. Link - http://wmasg.pl/pl/armoury/show/401174 sory że od razu się nie otwiera, ale pisze na tablecie i mam tu zubożały edytor. Edited January 21, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
tomek54 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Dzięki za znalezienie testu dużo naświetlił. Wybór już dokonany. Pytania -Czy taki silnik można wymienić? -Jest opis że ma luzy frontu-jest możliwość wyeliminowania go ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Silnik można wymienić, jednak nie jest to koniecznością zanim nie zabierzesz się za tuning mocowy. Kazda M4 ma luzy. Nawet palny odpowiednik. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Przy okazji: ten LMT Defender to już nie ten nieziemsko wytrzymały produkt KWA, gdyż ASGDK pokłóciło się z tą firmą, i teraz pod oznaczeniami LMT defender nie kryje się produkt KWA, a firmy ULTIMATE. Z ULT. jest taki problem, że wszystko jest dobrze póki nie postanowisz zrobić tuningu, gdyż chodzą słuchy, że do ULT. pasują tylko części ULT. Quote Link to post Share on other sites
tomek54 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 W moim przypadku tuning raczej będzie się ograniczał do lufy, gumki i wizualnego. Replika rzekomo trzyma raczej stałe 380 FTP według waszego artykułu. Myślę że w zupełności to wystarczy dla nowicjusza jak ja. Wolę poza tym niezawodność niż dodatkowe 30 fps i wiążące się z tym problemy. Wynika to z mojego braku wiedzy z tej dziedziny i gwarantowanych błędów przy tuningowaniu na bardziej zaawansowanym poziomie. Do tego trzeba wiedzy a to przychodzi z czasem. Więc powolutku :D. Panowie dziękuje za pomoc i czas który poświęciliście. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts