Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Proszę o pomoc przy wyborze repliki do okolo 1300pln

Recommended Posts

@alyjen Dzięki. Co do kulek to jestem tego świadom, że w przyzwoitych replikach używa się raczej 0.2-0.25.

Zastanawiałem się tylko czy dam rade przejść chrono do 1J gdybym wrzucił do defendera (375fps) coś lżejszego.

Wszystko się już wyjaśniło i wiem, że nie przejdzie i muszę zmienić sprężynę na coś do ~328fps.

Najprawdopodobniej będę brał ASG LMT Defender CQC. Coraz bardziej się do niego przekonuje.

Istnieją oczywiście ładniejsze repliki jak Umarex HK416 CQB, ale tak jak wspominałem nie zależy mi aż tak na wyglądzie żeby dopłacać 400-500zł za kilka detali. Tym bardziej, że autor tematu "Repliki M4 wybór ostateczny" wspomina, że ma [qote]-takie sobie wnętrze [/qote]

Zgodnie z sugestiami patrzałem jeszcze na G&P. Z tego co było by dostępne w polecanych wcześniej sklepach podoba mi się:

- Defender G&P

- MRP G&P

Do nich również musiałbym dopłacić przynajmniej 400zł - co za tym idzie cena mnie od nich skutecznie odstrasza.

Zwłaszcza, że wyglądem (na moje amatorskie oko) nie różnią się wiele od ASG Defendera CQC. Niestety nie mogę się też doszukać żadnego video ani testu, który przekonałby mnie o jego wyższości (chodzi głównie o komponenty w środku).

+ Jeżeli ktoś jest w stanie podlinkować jakiś test (nie opinie w stylu "ja mam i jest super" bo każdy tak pisze o swoim karabinie), lub konstruktywnie wypowiedzieć się zaletach i wadach tego modelu to byłbym bardzo wdzięczny.

+ Kolejne rzecz jaką będę musiał ogarnąć to osprzęt na głowę i rzeczy typu baterie, ładowarka, etc.

Czy mogę prosić o jakieś opinie na temat tego co sprawdza się najlepiej z typem broni jaki wybrałem?

Aktualnie podoba mi się rozwiązanie typu, kask, gogle i siatka typu stalker na buzie. Niestety nie wiem jak będzie się to sprawdzać w praktyce gdy będę chciał celować z broni. Czy mogę prosić o jakieś porady w tej kwestii?

+ Sklep gunfire.pl - prawdopodobnie tam chciałbym zrobić zakupy. Ze względu na dużą ofertę oraz fajne ceny.

Czy jest to jednak sklep jaki podchodzi indywidualnie do klienta czy po prostu handlują tym co mają i tyle?

- Zastanawiam się ponieważ napisałem do nich wczoraj 2 maile około południa i do dzisiaj nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

Co za tym idzie zaczynam się obawiać o to czy jest to sklep z jakim można się w jakiś sposób skontaktować gdy coś idzie nie tak.

Jeszcze raz dzięki za całą pomoc!

+ Sklep gunfire.pl - prawdopodobnie tam chciałbym zrobić zakupy. Ze względu na dużą ofertę oraz fajne ceny.

Czy jest to jednak sklep jaki podchodzi indywidualnie do klienta czy po prostu handlują tym co mają i tyle?

- Zastanawiam się ponieważ napisałem do nich wczoraj 2 maile około południa i do dzisiaj nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

Co za tym idzie zaczynam się obawiać o to czy jest to sklep z jakim można się w jakiś sposób skontaktować gdy coś idzie nie tak.

Gunfire ma wielu klientów. Myślisz, że jesteś jedynym który do nich pisze? ;) Zadzwoń jeśli masz możliwość lub spróbuj coś zdziałać na ich stronie na FB.

Wielkie dzięki. Jeszcze kompletuje zestaw. Niestety ASG Defender CQC został wykupiony, ponadto gunfire baaardzo wolno odpowiada na jakiekolwiek zapytania, więc zapewne zajmie mi to jeszcze trochę czasu.

Chętnie zapoznam się ze wszystkimi radami.

http://www.specshop....Proline_-_17391 Bebechy te same co w LMT DEFENDER, jeno żadnych szyn ris, oprócz grzbietowej, do której przykręcono rączkę transportową. Replika ta była w testach w WMASG. Mam ją i spisuje się rewelacyjnie. Bdb relacja ceny do jakości. Wystarczy na ładowarkę i pakiet lipo.

Jak już tak mocno się upierasz to na specshopie jest model, którego szukasz http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=11588&name=ASG_-_LMT_Defender_C.Q.C_-_Next_Generation_Proline_-_17529 tylko, że cena nierabatowa.

Edited by luis