Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Spust zacina się na ogniu ciągłym.

Recommended Posts

Witam, zabrałem się za wyczyszczenie i przesmarowanie gb od CM0.48 wszystko ładnie poskładałem jednak mam mały kłopot, na nastawie selektora na ogień ciągły zacina mi się spust, tak jakby karabinek był zabezpieczony. Próbowałem już na wszystkie spodoby to składac i rozkładać ale nie da się tam nic inaczej zrobić. Macie może pomysły jaki może być tego powód ?? Nie jeden gearbox już serwisowałem no ale z moim nie mogę dojść do ładu...

W moim M16 KWA miałem identyczny problem, po prostu płytka w pewnej pozycji sprawiała że przerywacz przełączony na auto blokował wózek od styków i nie mogłem wcisnąć spustu. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje że selektor po przełączeniu na auto zatrzymuje się tylko w takiej pozycji i jest lipa. Ja po prostu ustawiłem płytke w tej pozycji gdzie się blokował i podgiąłem blaszkę styków tak aby się dotykały. Co prawda spust nie odzie do końca ale auto działa.

• 2 weeks later...

Witam, sorki za odświerzanie tematu ale mam podobny problem.

Dostalem do sprawdzenia i przegrzebanina giete, jeden problem z podawaniem kulek na auto rozwiązałem dzięki pomocy znajomego, natomiast walcze z innym problemem właśnie podobnym do tego o którym tutaj piszecie... Mianowicie chodzi o to że na auto gieta strzela ale po puszczeniu spustu jeszcze przez chwile dalej sama wali kulkami tak jakby styki przy spuscie jeszcze były zwarte...

W czym może tkwić problem? coś ze stykami, selektorem?

Replika byla wcześiej serwisowana przez znajomego, ale ze względu na brak czasu itp ją ją przejąłem.

Edited by mardar