adikss Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 (edited) Po kilku latach postanowiłem wrócić do ASG. Niestety wszystkie moje baterie popadały i wątpię, aby udało mi się je uratować, bo miały z 5 lat przerwy. W związku z powyższym poszukuje nowej baterii do mojego HK'acza. Bateria musi zmieścić się w kolbie SF. Gun jest stockowy, nic w nim nie było wymieniane. Ma ponad 400 fps. Bateria jaka mi wpadła w oko to Turnigy 1300mah 3S 25~50C 11,1V. Pytanie czy się nada? Czy dostanę coś lepszego w tej cenie? Ładowarkę jaką nabyłem to polecany tutaj iMAX B6 PS. Baterię jaką używałem kiedyś w tej replice, to Intellect 1400mAh 9,6V Ni-MH i byłem z niej bardzo zadowolony. Chciałbym, aby nowa bateria miała podobne osiągi do poprzedniej. Edited February 2, 2014 by adikss Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 LiPo 7.4 o wysokim prądzie (wysokie C i pojemność) powinno dać zbliżony efekt do 9.6 NiMH. Co do tego która bateria pasuje - poczytaj, poszukaj (zwłaszcza na tym podforum), bo było wielokrotnie. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Pytanie tylko jak wysokie ma być C i pojemność :icon_wink: 1. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17285__Turnigy_nano_tech_2000mah_2S_15_25C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html 2. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__37846__Turnigy_nano_tech_1200mAh_2S_25_50C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html 3. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__37835__Turnigy_nano_tech_1000mAh_2S_20_40C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html Według mnie najbardziej rozsądna wydaje się opcja numer 2. Czy mam rację? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Tak, masz rację. Najlepsza batka druga czyli ta 1200mAh. (Największa pojemność, największy prąd chwilowy) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Pojemność nie największa, bo 1. ma 2Ah, a 2. tylko 1.2Ah, natomiast prąd chwilowy faktycznie poleci największy z propozycji numer 2. (60A wobec 50A z propozycji numer 1). Za to prąd ciągły dla obu propozycji będzie identyczny, bo 30A. Jeśli wolisz większą pojemność, to nie wiem, czy gdybym brał dla siebie, to nie skusiłbym się na 1. opcję mimo wszystko. Sprawdź tylko czy wymiary będą ok. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Pojemność nie największa, bo 1. ma 2Ah, a 2. tylko 1.2Ah, A tak, przepraszam. Mimo to utrzymuję swój wybór na ogniwa nr. 2 Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 Zamówiłem baterię numer 2. Co do opcji 1 mam wątpliwości czy bateria zmieściłaby się w kolbie. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts