Sapcio Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Witam i wiem ze bylo juz pare tematow na ten temat ale nic ciekawego nie wyczytalem. Ostatnio zabralem sie za zmiane okablowania w gb wiec rozebralem replike,zlozylem na nowo i od tego czasu zasieg kulek 5m, potrafi strzelic 3-4 kulki na raz, kulki zostaja w lufie.... Rozebralem komore i zlozylem na nowo, dystanser na miejscu, gumka ulozona prawidlowo. W samym GB tez nie widze nigdzie problemu. Rozbierany juz 3 razy i skadany do kupy, zabki na tloku cale, listwa popychacza rowniez bez zastrzezen. Dysza chodzi prawidlowo. Probowalem juz na 4 magazynkach i efekt ten sam. Wiec w czym lezy problem :/ ? Jak cos wrzuce jutro filmik jak to wyglada w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Sprężynka dociskowa na lufie wewnętrznej jest? Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 6, 2014 Author Report Share Posted February 6, 2014 Jest. Gumke jak i komore wymienialem juz dawno i wszystko smigalo jak nalezy. Dopiero po wymianie okablowania i zlozeniu gb wystapil problem. Wszystko skladam jak powinienem. :/ ogladnalem juz pare filmikow ze skladaniem gb i wszystko robie poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 10, 2014 Author Report Share Posted February 10, 2014 filmik na yt jak pracuje moj gb. Czy ktos moze wywnioskowacz tego filmiku czy wyglada to dobrze czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage? Narazie nie moge zlozyc calej broni bo mi pekla gumka i musze kupic nowa tylko sie zastanawiam czy znowu zamowic pzezroczysta guardera czy moze jakas inna?. Komore mam aluminiowa Guardera. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Według mnie gearbox masz poskładany OK. Ja bym szukał problemu w gumce lub komorze hop up. Wygląda na to ze magazynek podaje kilka kulek do komory na raz. To zwykle wynika z nieprawidłowego połączenia gumki z dysza. Quote Link to post Share on other sites
Hajmer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Najbardziej prawdopodobne jest to, że masz zniekształcony kołnierz, a jeśli wepchnąłeś tam teflon, to jest go tam za dużo. Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 17, 2014 Author Report Share Posted February 17, 2014 Bron zaczela strzelac ale jakos dziwnie. Kulki leca moim zdaniem 10 metrow i w dol, w gore i na boki jak im tam pasi. Predkosc wylotowa kulki wyglada dobrze. Nagram filmik i wrzuce. Nie mam chrono bo bym zmierzyl czy mi nie spadla ilosc fpsow. Gumke wymienilem na Guardera czarna. W gb wymienilem glowice cylindra na podwojnie uszczelniona jak i dysza jest nowiutka. W GB wszystko musi byc dobrze :) Komora byla rozbierana juz 2-3 razy i skladana na nowo. Kupilem razem z gumka dystanser typu H i zobaczymy co z tego bedzie. Wrzuce filmik :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Zakładasz czarnego guardera kiedy nie wiesz ile masz fps a to jest gumka do mocniejszych replik. Kup czarną systeme. Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 17, 2014 Author Report Share Posted February 17, 2014 Stockowo mialem 430fpsow na 0.20g. Chodzi mi o to ze nie sprawdzalem ani po wymianie lufy i komory ani po pracach przy gb wiec ciezko mi jest ocenic czy fpsy spadly czy nie :) ale w piatek moze sie uda zajrzec do sklepu to sprawdze nq chrono czy ilosc fpsow sie zgadza Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 19, 2014 Author Report Share Posted February 19, 2014 Bron zaczela strzelac jak powinna lecz po wystrzeleniu 1 mid capa bron sie zaciela. Rozebralem GB i sie okazalo ze srodkowa zebatka poszla sie rypkac... wyrwalo 5-6 zebow :/ W zwiazku z tym prosil bym o porade jakie zebatki kupic. Do teraz posiadalem takie : http://azteko.pl/ak-pj-komplet-zebatek-sr25-stalowe-p-3895.html Mam budzet 300zl za ktore chcialbym kupic nowe zebatki, silnik i ewentualnie gumke hop up nowa. Najbardziej interesuja mnie sklepy jak gunfire czy taiwangun ktore wysylaja paczki za granice. :) Dziekuje z gory za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Zębatki Core 18:1 Silnik GFC Tornado F1 Gumka niebieski Madbull. Zestaw podkładek do gearboxa. Zestaw smarów do gearboxa. Do tego jeszcze Ci styknie na mosfeta jak się postarasz. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Nie mogłeś mieć zębatek do szkieletu przedłużonego w replice ze zwykłym gb. Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 19, 2014 Author Report Share Posted February 19, 2014 (edited) To nie sa te same ale mialem podobne. W sensie producent A&K do repliki PJ4 :) PS: a co do zebatek to jest cos do wybrania z gunfire bo te core 18 znalazlem tylko na jakiejs zagranicznej stronie. ? Edited February 19, 2014 by Sapcio Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 20, 2014 Author Report Share Posted February 20, 2014 Nie moge juz edytowac posta. W koszyku mam : Zebatki : http://gunfire.pl/product-pol-1152198817-Zestaw-stalowych-zebatek-High-Speed-18-1.html Silnik: http://gunfire.pl/product-pol-1152195727-Silnik-Tornado-F1-High-Torque-dlugi.html Podkladki: http://gunfire.pl/product-pol-1152195736-Zestaw-podkladek-do-kol-zebatych.html Smary mam w domu do cylindra jak i do zebatek. Moze jakis nowy tlok jak juz cos wymieniam a mi zostaje kasiorki. ? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 (edited) Jeśli jest dostępny niebieski tłok SHS z 14 albo 15 zębami stalowymi to warto go również zakupić. Tak w ogóle może to głupie pytanie ale jaka dokładnie jest głowica cylindra i głowica tłoka u Ciebie? Nie masz czasem płaskiej głowicy cylindra i stokowej głowicy tłoka PJ? Wiele z replik PJota ma te głowice wyciszone z grzybkiem. Jeśli przed wymianą głowicy cylindra i kabli było w porządku a po niej już nie, a do tego mówisz, że połamało zęby na środkowej no to jednak trzeba patrzeć na GB. Może nieopatrznie sparowałeś płaską cylindra i wyciszoną tłoka. Co prawda zderzak wtedy powinien się też połamać ale może wyjątkowo wytrzymywał a wszystko się odbijało na zębatkach. Lepiej podaj co dokładnie masz w środku albo zrób zdjęcie częściom. Edited February 20, 2014 by Fedajkin Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 21, 2014 Author Report Share Posted February 21, 2014 W stocku glowica cylindra byla z masiadzu Taka: http://www.taiwangun.com/en/reinforced-brass-cylinder-head-v-iii-p-j Tlok jak i glowica tloka jak w tym temacie: pare postow nizej sa fotki gb http://forum.wmasg.pl/topic/57449-pj4-cqb-pj4-ris-pj16-pj16a4-pj/page__st__76 Po walkietych zebatkack wzialem od kolegi zebatki G&G i zmontowalem wszystko ponownie. Kulki leca na okolo 5 metrow. Juz mam dosc tej broni i bawienia sie z tym wiec oddalem ja do serwisu. Zobaczymy jak zadzwonia co bylo i nie tak i co wymienili. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 Prawy ALT masz popsuty ? Ortografia się popsuła ? Jeśli nie wiesz co robisz, to nie rób. Oddaj na serwis :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 21, 2014 Author Report Share Posted February 21, 2014 Lewy ALT masz popsuty ? Ortografia się popsuła ? Jeśli nie wiesz co robisz, to nie rób. Oddaj na serwis :icon_exclaim: Nie widze u mnie bledow ortograficznych tylko brak polskich znakow, a to roznica ;) Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) A ten lewy Alt to niby co miałby poprawić w tej pisowni?! >:) Edited February 22, 2014 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Prawy miało być :!: Zmęczenie... Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 26, 2014 Author Report Share Posted February 26, 2014 Temat można zamknąć. Problemem była pęknięta komora hop up. Po wymianie wszystko śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 no i super gratuluje :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts