AsGplayeR Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Witam, Niedawno kolega namówił mnie na asg , byłem już na 2 strzelankach i spodobało mi się tak więc chciałbym kupić jakąś lepszą replikę niestety niezbyt orientuje się w tych sprawach,na dodatek nie mam zbyt wielkiego budżetu więc chciałbym zmieścić się w granicach 400zł za replikę. Znalazłem coś w tym stylu : http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html Co o tym sądzicie? No i jeszcze przydał by się jakiś mundur w miarę tani najlepiej za około 100 zł. Co proponujecie ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Replika ok tylko nie wiadomo kiedy będzie. Mundur - dobre i tanie - flecktarn i DPM (komplet można dorwać za mniej, często sporo mniej, niż 50zł), dobry jest też polski wz. 93. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Kolega Powała na pewno poleci Ci jeszcze MP5 Galaxy, kulki G&G lub Guarder i obowiązkowo dobrą ochronę oczu (np. uvex ivo) :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Kolega Powała na pewno poleci Ci jeszcze MP5 Galaxy, kulki G&G lub Guarder i obowiązkowo dobrą ochronę oczu (np. uvex ivo) :icon_smile: Tu nie ma się co cieszyć jak głupi do sera bo Powała będzie miał rację. 1. Porządna ochrona oczu to podstawa. 2. Dobre kulki też są przydatne bo nie są źródłem frustracji (a słabsze kulki potrafią być źródłem tejże). 3. Mp5 Galaxy to obecnie chyba najtańsza i polecana replika. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 (edited) Kolega Powała na pewno poleci Ci jeszcze MP5 Galaxy, kulki G&G lub Guarder i obowiązkowo dobrą ochronę oczu (np. uvex ivo) :icon_smile: Mylisz się co do jednego, nie polecam Guarderów lecz G&G i MadBull, więc wykaż się choćby umiejętnością czytania.Ty zapewne polecisz mu okulary z Castoramy za 8,50 zł, bazarowe kulki w kolorze żółtym i http://gunfire.pl/pr...I-Uzi-SMG.html. Witam, Niedawno kolega namówił mnie na asg , byłem już na 2 strzelankach i spodobało mi się tak więc chciałbym kupić jakąś lepszą replikę niestety niezbyt orientuje się w tych sprawach,na dodatek nie mam zbyt wielkiego budżetu więc chciałbym zmieścić się w granicach 400zł za replikę. Znalazłem coś w tym stylu : http://gunfire.pl/pr...inka-GFG14.html Co o tym sądzicie? No i jeszcze przydał by się jakiś mundur w miarę tani najlepiej za około 100 zł. Co proponujecie ? Ja sądzę, że wybrana przez Ciebie replika jest OK ale ma jedną zasadniczą wadę, jest chwilowo niedostępna. Napisz jakim ogółem budżetem dysponujesz (replika, oporządzenie) to będzie nam łatwiej Ci doradzić. Edited February 11, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
piotox Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 MP5 galaxy lub jg. mundur flecktarn, kulki G&G okulary bolle lub uvexy Quote Link to post Share on other sites
AsGplayeR Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Ja sądzę, że wybrana przez Ciebie replika jest OK ale ma jedną zasadniczą wadę, jest chwilowo niedostępna. Napisz jakim ogółem budżetem dysponujesz (replika, oporządzenie) to będzie nam łatwiej Ci doradzić. No właśnie to jest kłopot bo niewiadomo kiedy będzie dostępna ta broń i czy wgl będzie dostępna ,apropo budżetu jak już wcześniej pisałem to jakieś 400 złotych na replikę, Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 (edited) Za 425zł masz G36C G-001 Boyi-Dboysa, idealna kopia Aresa... Edited February 11, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Nie. Quote Link to post Share on other sites
AsGplayeR Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Za 425zł masz G36C G-001 Boyi-Dboysa, idealna kopia Aresa... Z tego co widze to 470 :) http://gunfire.pl/product-pol-1152199142-Replika-karabinu-szturmowego-G-001-EBB.html Chyba że o coś innego chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 To dziadostwo nie bierz tego. Quote Link to post Share on other sites
szwondel Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Co do munduru to na allegro możesz spotkać często dobrą ofertę. Mi udało się wyczaić polski komplet, wz93 za niecałe 100 zł. Wystarczy tylko dobrze poszukać. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Tu nie ma się co cieszyć jak głupi do sera bo Powała będzie miał rację. 1. Porządna ochrona oczu to podstawa. 2. Dobre kulki też są przydatne bo nie są źródłem frustracji (a słabsze kulki potrafią być źródłem tejże). 3. Mp5 Galaxy to obecnie chyba najtańsza i polecana replika. Ja wiem dobrze, że Powała ma rację. Ale nie rozumiem Twojego naskoku na mnie, Powała. Ja nic mu nie poleciłem, tylko poinformowałem go co polecą mu weterani. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Wiktor, OK po prostu w Twoim poście była wyraźna kpina, tak przynajmniej to zrozumiałem. AsGplayeR, konkretnie, polecam: - MP5PDW, - kulki, - okulary, - maska, - czapka, - bluza, - spodnie. Buty powyżej kostki, poleciłbym HAIX 2005 ale to już wydatek ponad 300.- PLN. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Ja wiem dobrze, że Powała ma rację. Ale nie rozumiem Twojego naskoku na mnie Również uznałem Twój wcześniejszy post za kpinę. Quote Link to post Share on other sites
AsGplayeR Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 Wiktor, OK po prostu w Twoim poście była wyraźna kpina, tak przynajmniej to zrozumiałem. AsGplayeR, konkretnie, polecam: - MP5PDW, - kulki, - okulary, - maska, - czapka, - bluza, - spodnie. Buty powyżej kostki, poleciłbym HAIX 2005 ale to już wydatek ponad 300.- PLN. Pod koniec miesiąca będę zamawiał i jeżeli dalej bd niedostępna GfG14 to się chyba zdecyduje na tą G5 , maskę mam , a mundur wezmę ten co mi poleciłeś.Natomiast buty to już w późniejszym okresie kupię. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) Nie rozumiem dlaczego G36c Boyacza jest tak znienawidzone. Zawodne? Przegląd zerowy. MP5 PDW Galaxy nie ma za wielkiego celnego zasięgu, koszmarny rozrzut (tak Powała: macałem i strzlelałem :icon_wink: ). Możliwe, że G36c Boyi ma lepszy stosunek jakośc/cena, a jest tylko 70zł droższe od PDW. Jeśli już będziesz myślał o LiPolu dla PDW to nie kupuj ładowarek do LiPo GFC, niszczą baterię. Edited February 12, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) (...)MP5 PDW Galaxy nie ma za wielkiego celnego zasięgu, koszmarny rozrzut (tak Powała: macałem i strzlelałem :icon_wink: ). (...) Bzdura, skuteczny zasięg PDW [Galaxy] wcale nie jest gorszy od CM.028 a replika znacznie lepsza jakościowo. Mam MP5K, stockowe i zasięg skuteczny od 4-rech lat nie spada poniżej 30 m (odległość mierzona) 100% trafień w pień drzewa fi 30 cm. Strzelałem krótkimi seriami 2-4 kulki G&G 0,25. Jeśli "macałeś i strzelałeś" i był "koszmarny" rozrzut, to albo był "kitowaty" egzemplarz repliki, albo były "kitowate" kulki. :icon_wink: Edited February 12, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Nie miałem na myśli kpiny, panowie. Widzę, że może źle to wypowiedzenie skonstruowałem :maniak_jezyk2:. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Każdy kupując replikę oczekuje by działała jak się ją wyciągnie z pudełka i naładuje batke,a przynajmniej początkujący.G36 Boyi to replika dla majsterkowiczów. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Mundur Flecktarn i G36 od JG. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Nie mieszajcie koledze w głowie, przecież wyraźnie określił, że na replikę przeznacza do 400.- zł, po co więc oferować mu droższe? Jeśli weźmie PDW, to w przyszłości gdy kupi lepszą replikę, będzie miał zapasową. Nie wyrzuci pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Lepiej wydać raz a dobrze...szczególnie, że G36c JG kosztuje 409zł. Oczywiście, że egzemplarz który macałem był kitowaty, nawet miał przedłużoną lufę czyli moje spostrzeżenie nie mają racji bytu. MP5 PDW Galaxy strzela znacząco gorzej od stockowego GB V3 Cymy/Dboysa. G36c Boya nie nie kupa, a replika dla majsterkowicza i jest na nią prosty sposób: rozłożenie GB i hopa na części pierwsze, odpięcie blowbacka i ponowne przesmarowanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts