Sentinel Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Gdy strzelam ogniem pojedyńczym w mojej sr25, to od czasu do czasu idzie podwójna seria. Sprawdziłem kostke stykową i przerywacz i wszystko jest dobrze. Jaki moze byc problem i co trzeba wymienic? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Jakiej baterii używasz i czy masz mosfeta ? Pod zębatką tłokową jest krzywka uderzająca w przerywacz, sprawdź czy nie jest przytarta. Quote Link to post Share on other sites
Sentinel Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 Bateria 9.6, nie mam mosfeta Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Dobrze sprawdź czy dźwignia rozłączająca styki pracuje poprawnie. Być może się już zużyła i nie zawsze rozłącza "na raz" Quote Link to post Share on other sites
Hajmer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Wytarty/wadliwie wykonany przerywacz. Wymień, będzie wtedy działać jak powinno. Miałem identyczny przypadek w SC-01 - podwójny strzał na semi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts