lukas22 Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 (edited) Jest tu jakiś serwisant ASG? Potrzebuje rady, nie działa mi tryb semi w MP5. Replika jest po zmianie szkieletu na JG, męczę się z tym już 2 tygodnie i chu wie. Ogólnie objawy są takie że po przestawieniu na semi i naciśnięciu na spust jest auto ALBO brak reakcji zębatek, słychać tylko takie tykanie jakby się coś blokowało. Po zmianie na auto replika działa dobrze. Dodam że zmieniałem przerywacz, i kostkę stykową i nic.. płytka selektora jest ok. http://www.youtube.com/watch?v=D1FDhqgEoNI&feature=youtu.be Edited February 16, 2014 by lukas22 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Przerywacz Ci za wcześnie odbija kostkę stykową. Sprawdź sprężynkę płytki selektora. Zaizoluj ten mosfet bo nie mogę na to patrzeć... Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 Zaizolowane będzie:D jutro muszę kupić folie termokurczliwą. Sprężynka - lepiej jak jest mocniejsza czy słabsza? mam dwie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Mocniejsza, nie za długa. Możesz spróbować dogiąć troszkę blaszki. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 Blaszki na kostce? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Zestaw styków składa się z części stałej i kostki stykowej spustowej. W części stałej są blaszki. Dognij je. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 A czy jest taka możliwość że przerywacz jest za nisko? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Jeśli masz na myśli to że leży nisko przykręcony śrubką to analogicznie możesz środkową zębatkę obniżyć i sprawdzić czy to powoduje problem. Jaki masz przerywacz i jaka masz kostkę stykową ? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 Szkielet JG, kostka cyma, a przerywacz nie mam pojęcia (prawdopodobnie też z cymy).. zaraz jadę do znajomego po inny nowy - ma z src i boyi. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Kup stalowy, SHS albo Guarder. Sprawdź czy krzywka pod zębatka tłokową nie jest wytarta. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 Tylko jak to sprawdzić? zmierzyłem suwmiarką cały mimośród i ma 7.4mm. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Suwmiarka się tego nie sprawdzi.... O serwisowaniu trzeba mieć pojęcie. Rozbierasz, gb, do leżącej połówki wrzucasz tylko tłokową, kręcisz nią i sprawdzasz czy tłokowa podbija przerywacz... Potem skręcasz gb z samymi zębatkami i zespołem styków i przez okno cylindra sprawdzasz co się dzieje :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts