Czoło Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Witam, Niedawno kupiłem baterię Turnigy Nanotech 7,4 20C 2000mah. Kupiona dokładnie miesiąc temu. Bateria jest po 3 spotkaniach. Raz ładowana. Niestety wczoraj, w momencie gdy chciałem ją naładować, podłączyłem ją do imaxa, wyskoczył mi od razu komunikat " connection break ". Z początku myślałem, że może gdzieś się kable poluzowały. Potem, że może końcówka się przepaliła w jakiś sposób. Ale sprawdziłem Miernikiem napięcia na balanserze i nic nie wykazał jakbym go w ogóle nie podłączył do baterii. Podłączając baterię do karabinu również zero rekacji. Nadciąłem izolacją termokurczliwą przy końcówkach i krokodylkami złapałem. Również "connection break" więc to nie wtyki. Nadmienię, że bateria nie została za bardzo rozładowana, tego samego dnia działała bez problemu. Tak jakby była pełna. Spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Sprawdź napięcie na każdej z cel przy wtyczce balansera od baterii. Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 Ale sprawdziłem Miernikiem napięcia na balanserze i nic nie wykazał jakbym go w ogóle nie podłączył do baterii. Pisałem już, że sprawdziłem. Nic nie wykazał, żadnej wartości jakbym w ogóle balansera nie podłączył do miernika. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 No to skoro zmierzyłeś i miernik nic nie pokazuje, to znaczy że wszystkie kabelki z wtyczki balansera z baterii są zerwane. Dla mnie dziwne. Reklamuj. A napięcie na głównej wtyczce jest ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts