toni8567689 Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Cześć. Mam problem z magiem (green gas) od colta 1911 kjw. Sytuacja jest dosyć dziwna. Przytykam butle z gazem do zaworu dolnego, dociskam i TSSSSS wszystko wylatuje górą magazynka. Nie przez zawór, tylko przez otwór wypuszczający gaz do strzału. W zbiorniczku nic nie zostaje, nie da się strzelać. Co jest tego przyczyną? Jak rozwiązać taki problem? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Sprawdź zawór górny , ten w który uderza zbijak. Czasami brud ogranicza jego ruch, zawór się nie cofa i puszcza gaz. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 19, 2014 Author Report Share Posted February 19, 2014 No myślałem właśnie, że to to. Wykręciłem, popatrzyłem, ale wygląda ok. No jeszcze sprawdzę później drugi raz... Jakieś inne pomysły może? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 No myślałem właśnie, że to to. Wykręciłem, popatrzyłem, ale wygląda ok. No jeszcze sprawdzę później drugi raz... Jakieś inne pomysły może? Nie ma innych pomysłów, górny zawór zatyka maga u góry. Jeśli ci tamtędy przy ładowaniu puszcza, to jego wina - albo jest zabrudzony jak ci Axel pisze, albo mu któryś oring szlak trafił. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 21, 2014 Author Report Share Posted February 21, 2014 Dobra dzięki za pomoc, coś pokombinuje. Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts