Kaguch Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Witam, jak w temacie problem z elektryką po tuningu. Ostatnio wymieniłem sprężynkę na 150(Guardera) i silnik GFC Tornado F1 no i oczywiście tłok i jego głowice itp. (szczelność strzykawką - super), ale z elektryką nic nie ruszałem i gdy podłączyłem pod całość 11.1V Lipo( miałem go już wcześniej przy PKM jakieś 10k kulek z nim poszło) to bezpiecznik się spalił (przypuszczałem że tak się stanie), raczej go wywalę. Ale zrobiłem na krótko( tylko po to aby sprawdzić czy działa. no i tu tylko gdy naciskałem spust usłyszałem brzęczenie i tak jakby silnik chciał, ale nie mógł ruszyć. Wiecie co może być przyczyną ??? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Zwarcie? Może przy wymianie bebeszków gdzieś dotarłeś przewody... Quote Link to post Share on other sites
Kaguch Posted February 22, 2014 Author Report Share Posted February 22, 2014 Nie sprawdzałem z kablami nic nie jest Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Czarne styki w kostce stykowej/ usmażony mikrostyk? Quote Link to post Share on other sites
Kaguch Posted February 22, 2014 Author Report Share Posted February 22, 2014 Tak styki mam spalone, dokładnie jeden, wymienię je na T connector i zobaczymy jak będzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Nie wtyczka. Kostka stykowa/mikrostyk w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Jak zmieniłeś silnik, to dobrze bieguny podłączyłeś...? Quote Link to post Share on other sites
Kaguch Posted February 22, 2014 Author Report Share Posted February 22, 2014 tak bieguny są dobrze ;) a kostka stykowa jest ok Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Zamień silnik na stockowy i zobacz czy pójdzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts