mjastrzebski Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Witam. Mam replikę dość starą, bo ma już z 8 lat, na greengas, full metal, z blow back. Ale padł mi magazynek pod wieloma względami, zawór ładowania, zawór strzałowy i ogólnie magazynek na złączeniu z podstawą się rozszczelnił. I chcę go wymienić na nowy. Widzę że teraz łatwiej dostać magazynek CO2. I moje pytanie, czy do mojej repliki on będzie pasował? Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Cavier? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 @mjastrzebski Zasadniczo system w KJW się nie zmienił, więc nowe magi ggaz i co2 podejdą. Jeśli masz najcięższy model z serii, bez szyny na dodatki (lub nowszy z szyną), to powinno dać radę na co2. Moja babulka 7 rok śmiga na co2, choć nigdy nie była co2 ready :icon_biggrin: Przy czym możesz mieć czasem ponad 400fps, co jest niesympatyczne jak na boczniaka. Ja tam pogmerałem przy nozzle i jest 340fps na co2 i 0,20g, oraz blowback że nadgarstki wykręca. Niedawno na promocji (89zet) kupiłem nowy mag co2 - niczym nie różni się od tego siedmioletniego, pasuje. Quote Link to post Share on other sites
mjastrzebski Posted February 23, 2014 Author Report Share Posted February 23, 2014 Memonic1 - owszem, tyle że CARVER :-) Mendi, No to dobra informacja :-) Spróbuję więc jakiś upolować i zobaJak sie rozleci to trudno :-) A jeszcze pytanie. Na ile strzałów starczy tego CO2 przy takiej prostej konwersji? Nie wymieniałeś nic w bebechach? Zastanawia mnie wytrzymałość konstrukcji, zwłaszcza w kwestii blow-back, zeby mi zały zamek w oko nie wpadł ;-) Pewnie rozwiązaniem byłaby silniejsza sprężyna powrotna zamka. Quote Link to post Share on other sites
McMaciek Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Miałem również Berettę KJW (wersja bez szyny). Magazynek na CO2, jaki był dołączony do zestawu, padł po dwóch strzelaniach :icon_neutral2: (jakiś pięciu kapsułach). Może miałem po prostu pecha, ale jakoś mnie to do tych magazynków zraziło... PS. Jak jeszcze działał to ok. 60-80 kulek szło na pełnej prędkości Pozdro;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts