Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Balisong. butterfly knife, motylek...

Recommended Posts

bawiłem się motylkiem w liceum - typowo "praski" nóż że tak to ujmę 8) - moja siostra nosi go w torebce "na wszalki pozorny słuczay"

rzucać tym trudno, uchwyt najczęściej matelowy i trochę niepewny, do cięcia drobnych przedmiotów, wydłubywania śrubek i dźgania w plecy ;) - dobrze wykonany będzie miał zastosowania jak sprężyna, tylko szpan zostanie przy otwieraniu :roll:

tyle ode mnie

• 4 weeks later...

Cholera nie wiem czemu mnie ten watek ominal.

Balusiem machalem, oj tak i to dosc preznie, mialem spyderco spyderfly ale wyszedl niestety. Uzalezniajaca sprawa, im czlowiek wiecej umie tym abrdziej jest nerwowy jak sobi eprzynajmniej 20 min dziennie wieczorem nie pomacha.

Generalnie nie wpadlem nigdy na to, zeby rzucac balkiem :lol: ale fakt, ze troche to jest sztuka dla sztuki ale nei do konca. Balek ma jedna zalete - sklada sie ale po rozlozeniu jest mocniejszy niz jakikolwiek folder z oczywistych przyczyn. Oczywiscie mowie tu o nozach a nie replikach nozy. Co do filmow z ktorych sie mozna uczyc to polecam dokonania kolesia o nicku Icon of Sin, moderatora na bladeforums. Wygooglac sie da chyba jedo videosy, kosmos co facet robi.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Motylki sa super obecnie posiadam juz trzeci bo poprzednie sie zuzyly, nie wiem jakiej firmy bo szczerze mnie to nie interesuje liczy sie zabawa zwiazana z wymachiwaniem tym cudenkiem. Swoja droga to chyba najbardziej bandycki kozik swiata zaraz obok sprezynowca. czasem jak siedze przed kompem i jak mi sie nudzi to sobie pomacham calkiem niezle mi idzie probowalem nawet wymyslec jakies triki i przy tym niezle sie pocharatalem :D

[