ZENEK_waw Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Dostałem radę żeby do G36c włożyć baterię Lipo 11,1V 2000mAh[+] 20-40C [+/-]. Czy ktoś z was ma może jakąś konkretną baterię, która ma takie parametry i mieści się w chwycie? Jeśli tak to jaką? Teraz, ani w sklepach, ani na allegro, nie mogę znaleźć baterii w dwóch modułach z takimi parametrami. Czy może wejdzie jakaś bateria w jednym module? (z tego co dotąd wyczytałem to nie ale może coś przeoczyłem). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
henno Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) Ostatnie do G36c stawiłem takiego potwora LIPO LI-PO 7,4V 2200mAh 40C/50C ZIPPY do mieście się z chwacie przednim. Wymiary bateria 105x35x18mm. Edited February 27, 2014 by henno Quote Link to post Share on other sites
ZENEK_waw Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 To jest jedno-modułowa materia prawda? Właśnie chciałem 11.1V włożyć żeby rof był lepszy... Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) Ja wciskam 1500, 11,1, 20-30 ZIPPY, ale chwyt przedni jest trzymany na tłumiku dźwięku, a nie pinie(nie wejdzie). Edited February 27, 2014 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) To jest największe, co wejdzie (108x35x18) .Możesz poszukać zamiennika, tylko każ sprawdzić wymiar przed wysyłką. Edited February 27, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
ZENEK_waw Posted April 10, 2014 Author Report Share Posted April 10, 2014 Czy przy tym rozmiarze który podałeś (108x35x18) chwyt przedni się zamyka na pin? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Ja zamykam na pin baterie 103x30x14 + mosfet. Ale mosfet siedzi nad lufą więc nie zabiera miejsca. Quote Link to post Share on other sites
ZENEK_waw Posted April 14, 2014 Author Report Share Posted April 14, 2014 Ok. Kupiłem Li-Po 7,4V 1750 mAh. Sprawdziłem, pasuje. Ale jakie było moje zaskoczenie kiedy okazało się że bateria ma końcówkę T-deans, a stockowe kable nie. Weterani wiedzą o takich rzeczach wcześniej, ja nie wiedziałem. Kable wymienię niedługo na modelarskie+mosfet ale chciałem przestrzelać już swoją replikę i usłyszeć jak działa! :icon_eek2: Tam jest taka końcówka kwadrat/kółko (nie znam jej nazwy). Czy można dostać w sklepie przejściówki? Albo może jest jakiś bezpieczny sposób na podłączenie tego... Cholera... Wściekłem się :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
JiMiii Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 W specshopie mieli przejsciowki z tamiya na t-deans. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Nie kupuj bezsensownych przejsciówek, będą zwiększać ci opór. Wystarczy kupić wtyk t-connect i przelutować. Quote Link to post Share on other sites
ZENEK_waw Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 (edited) Dla kolejnych poszukujących odpowiedzi na podobne pytania wpisze jak to wyglądało u mnie. Chciałbym bardzo podziękować HUBA_LBN który bardzo mi pomógł w wyborze części. Czyli: :icon_arrow: Replika: g36c ARES [czyli dokładnie: AR-006] :icon_arrow: Kupiłem ostatecznie Akumulator Redox LiPo 1750 mAh 7,4V 20C Bałem się że szybkostrzelność będzie słaba ale po wymianie reszty [poniżej] jest naprawdę w dechę! [do tego ładowarka - jak dla mnie bomba, super prosta i wygodna] :icon_arrow: Kable modelarskie 1,50mm2 :icon_arrow: Wtyki T-Deans :icon_arrow: Konektory [wsuwki żeńskie] 2,8 mm [potrzebne są 2 sztuki, ja wykorzystałem 4 bo 2 zepsułem] :icon_arrow: Cienki miedziany drut :icon_arrow: Cyna + kalafonia :icon_arrow: Mosfet NanoSSR Kable w tym gearboxie są na wierzchu więc wymiana to banał. Kabel czerwony i czarny leci do silnika, te cienkie kabelki od mosfetu do 'konektorów' nad spustem. Schemat jest na stronie podanej na opakowaniu Mosfetu. Jest tam na stronie także pokazany sposób na dolutowanie kabla do wtyczki T-deans [tutaj przyda się drut miedziany], bardzo przydatny :icon_exclaim: Uwaga przy lutowaniu bo miedź nagrzewa się na swojej całej powierzchni i łatwo się poparzyć :icon_wink: Wrażenia: Z repliki strzełem jedynie próbnie, dopiero w sobotę jadę przetestować w akcji. Wszystko mieści się bez zbytniego upychania - Mosfet chowa się razem z baterią dookoła lufy w chwycie/chłodnicy z przodu. Szybkostrzelność - jak dla mnie bomba. Offtop apropos repliki: Celność na 5! Kulki lecą jak po sznurku. Miałem okazję postrzelać repliką CA sprzed dobrych kilku lat z preclufą, 410 fps i celność jak i rozrzut były na niższym poziomie. Jestem pozytywnie zaskoczony. Poza tym włożyłem sprężynę 120 Gaudera. Wrażeniami jak się wszystko sprawuje pochwalę się w kolejnym poście. Pozdrawiam! Edited May 9, 2014 by szwagrito Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts