STALKER14 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 (edited) Witam. Kompania 402 wraz z Grupą Pierwszej Pomocy zaprasza na szkolenia w zakresie pierwszej pomocy. Wariant 1 dla osób i teamów początkujących w tej dziedzinie. Szkolenie obejmuje: - zakres 16 godzinnego kursu pierwszej pomocy PCK - nauka tworzenia pozoracji - pokazanie podstawowych różnic pomiędzy ratownictwem cywilnym a TCCC - na życzenie kursantów pierwsza pomoc w wypadkach komunikacyjnych Uczestnicy wiedzę będą przyswajać głównie poprzez praktykę, staramy się aby podstawowe czynności weszły im w nawyk. Osoby biorące udział będą mogły się sprawdzić po zakończeniu szkolenia w pozorowanych scenkach z duża ilością krwi. Wariant 2 dla osób i teamów chcących praktycznego przypomnienia oraz podwyższania swoich umiejętności w udzielaniu pierwszej pomocy. Szkolenie obejmuje: - pozorowane stacje po których zostaną omówione błędy - praktyczne ćwiczenia z transportowania rannych - udzielanie pierwszej pomocy w stresowych sytuacjach - pozorowane stacje w warunkach TCCC. - nauka wykonywania pozoracji oraz samego pozorowania Wariant 2 obejmuje w 100% praktykę. Jeżeli osoby będą miały wątpliwości na początku szkolenia a propo danych przypadków oczywiście zostanie im przekazana wiedza teoretyczna. Trochę o prowadzących Grupa Pierwszej Pomocy działa prężnie od 10 lat. Wykształciła już ponad 12 instruktorów pierwszej pomocy i nieprzerwanie od 9 lat staje na podium w zawodach pierwszej pomocy oraz 2 razy była na zawodach europejskich gdzie pokonywała drużyny w których skład wchodzili ratownicy medyczni. Kompania 402 z GPP współpracują ze sobą od 4 lat. Większość naszych członków należy do GPP. Jednym z największych wspólnych sukcesów była nasza pomoc GPP na 3 dniowym spotkaniu Irlandzkiego , Czeskiego i Polskiego Czerwonego Krzyża polegająca na wspólnych treningach. Relacja z jednej masowej pozoracji. http://www.kompania4...rwonym-krzyzem/ Szkolenia które przeprowadziliśmy wspólnie: 21.04.2013 Szkolenie dla KPASG Szkolenie dla 8R Ósma Rangers 19-01-2014 Szkolenie dla FIA- https://www.facebook...60993500&type=1 oraz kilka indywidualnych szkoleń dla Kompani 402. Terminy szkoleń nie są narzucane. Ustalamy je z chętnymi grupami ASG lub ze społecznościami. Nasza siedziba znajduje się w Bydgoszczy ale bez problemu dojeżdżamy do osób zainteresowanych.(Minimum 15 osób dla wariantu pierwszego). Szkolenie nie ma charakteru KURSU. Uczestnicy nie otrzymają zaświadczenia o ukończeniu kursu pierwszej pomocy. Jeżeli danym grupom zależałoby na zaświadczeniach prosimy o kontakt. Niestety w tym momencie ceny wzrastają 4 krotnie. Cena szkoleń na terenie Bydgoszczy ( na 1 osobę) - Wariant 1 30zł ( -5% dla użytkowników WMASG) - Wariant 2 minimum 40zł ( -5% dla użytkowników WMASG) Cena szkoleń poza terenem Bydgoszczy ( na 1 osobę) - Wariant 1 40zł ( -5% dla użytkowników WMASG) - Wariant 2 minimum 45zł ( -5% dla użytkowników WMASG) Kontakt: adres @- opsat14@gmial.com Edited March 15, 2014 by OFF zmieniona treść na prośbę użytkownika Quote Link to post Share on other sites
anusia83 Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 ja zrobilam kurs z tej strony http://medycynaratunkowa.com jestem bardzo zadowolona Quote Link to post Share on other sites
STALKER14 Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 Cieszę się, że miałaś chęci. Dobra postawa. Quote Link to post Share on other sites
menia000 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Kursy pierwszej pomocy jak i BHP są bardzo ważne. Nie rozumiem ludzi którzy wymigują się od nich. Ja dzięki rozszerzonemu szkoleniu jaki odbyłam w miejscu pracy dzięki http://szkoleniabhpopole.pl/szkolenia/ uratowałam koledze być może życie. Pracodawcy oszczędzają nieraz nie prowadzą szkoleń a jest naprawdę warto. Quote Link to post Share on other sites
STALKER14 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Raz w roku robimy prawie darmowe szkolenie, oczywiście ilość osób to max 8. Także widać jaką Polacy mają mentalność. Quote Link to post Share on other sites
Aleksa Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Jak najbardziej się zgadzam. Szkolenia z zakresu BHP oraz udzielania pierwszej pomocy są podstawą. W tym roku przeprowadzane były tego typu szkolenia w mojej firmię i wszystko odbyło się bardzo sprawnie i szybko. Wiadomo nie każdy chciał się w to angażować, aczkolwiek jak uważam, że jeżeli już mamy taką możliwość to dlaczego by z niej nie skorzystać i czegoś dla siebie, jak to się mówi "nie wyciągnąć". Widzę, że jeszcze nikt nie wspominał akurat o tej firmię, ale u mnie w firmię korzystaliśmy z usług Ośrodka Szkoleniowego Delphi i byliśmy zadowoleni ze współpracy, więc akurat jak najbardziej na plus. Quote Link to post Share on other sites
STALKER14 Posted August 2, 2014 Author Report Share Posted August 2, 2014 Up. Wariant 2 od dnia dzisiejszego prowadzony będzie przez osobę, która ukończyła kurs CLS w WCKMED i ma miano Ratownika pola walki. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 A ma prawo do szkolenia w wyżej wymienionych procedurach? Quote Link to post Share on other sites
STALKER14 Posted August 2, 2014 Author Report Share Posted August 2, 2014 Osoba nie jest instruktorem cls ( tylko ratownicy medyczni mogą uzyskać takie papiery). . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts