Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka broń na początek?

Recommended Posts

Chciałbym wiedzieć jaka jest najcelniejsza broń o najmniejszym rozrzucie i największym zasięgu do 300zł nie będę z nią chodził na strzelanki, niestety nie może to być wiatrówka dlatego asg

Jestem zielony więc proszę o radę czy ta się nadaję? m.allegro.pl/ruger-carbine-kjw-540-fps-promocja-i4011397113.html

Owszem, z takiego rugera da się wypluć 540fps. I to bez zagrożenia rozsypką , o której pisze znany fachowiec z trzytygodniowym stażem w ASG który nie opanował jeszcze polskiej pisowni.

Ale co z tego że się da, jak nie da się z niego celnie strzelać. Nie dość że rugerki karabajny mają spory rozrzut z powodu ruchomej lufy to jeszcze ich maszynka spustowa jest ciężka jak diabli (niestety są to cechy konstrukcji tej repliki).

Wbrew wszystkiemu najcelniejsze będą wszelkie wersje długolufowych strzelb pompek.

Niestety, repliki asg nie są najcelniejszymi wiatrówkami na rynku ;D

@Kondzio - a napisz może do czego i jako rodzaj repliki potrzebujesz ; i dlaczego nie może być wiatrówka (mówimy o wiatrówce o mocy ile J ?), a może być ASG z 550 fps ? - to może jak będzie wiadomo czego szukamy, to ktoś coś podpowie.

Bo generalnie na WMASGu wszyscy chcą mieć najcelniejszą i z najdalszym zasięgiem replikę, a do tego tanią :)

Więc strzelba jak najbardziej właściwie to jej szukając wpadłem na rugera który mnie tak zainteresował. Mówiąc wiatrówka miałem na myśli śrutówke. Gaziak asg jak najbardziej.

teraz 2 pytania

1.do mrMtec czy strzelba z plastikowym systemem i prec rurką będzie dobrze strzelać czy może lepiej dołożyć trochę na lepszy system fabryczny a później kupić precke.

2. A może ktoś zaproponuje jaka strzelba inna będzie najlepsza, również do późniejszego tuningu.

Edited by Kondzio999

Narazie to do tarcz będę strzelał, do pełnoprawnego asg narazie jestem za młody.

Za 2 lata może kupię pożądną replikę, ale na razie wolał bym coś do 300. Czy za tą cenę są repliki z których można trafić np w puszkę z 30m?

Z tej odległości trafienie w puszkę z repliki asg pojedynczą kulką to loteria. Nawet jeżeli weżmiemy w ranking wielokrotnie droższe repliki. Serią owszem, szanse wzrastają.

Do sprężynowych pompek nie produkuje się części walidacyjnych, No chyba że do tych najdroższych z górnej półki. W zasadzie każdy tuning takiej strzelby to samodziałowa rzemieślnicza robota.

A nie lepiej na początek jakiś pistolet na GGas i postrzelać do celów na ok. 5-15 m ? Równie dobra zabawa, a do tego będzie Ci łatwiej to przenosić idąc np. do lasu. Do trzech stów już coś da się wybrać bez BlowBacku.

Albo AGM tak jak pisał MrMCET.

Albo dozbieraj stówkę i np. G36C JG - tym już postrzelasz spokojnie na 20-30 m, a nawet dalej.